Regija

Zelg Galešić otkrio: Vitasović će debitirati za KSW u travnju, a još jedan borac iz Trojana odlazi u KSW!

Zelg Galešić i Ivan Vitasović (desno)

 Foto: Goran Sebelic/CROPIX
Poznati hrvatski MMA trener najavio je veliku godinu za svoje glavne uzdanice

Pulski Trojan kroz posljednjih par godina etablirao se kao ponajbolja, a po mnogima i najbolja hrvatska MMA dvorana. Zelg Galešić radi sjajan posao sa svojim borcima, a potvrda dobrih rezultata jesu titule prvaka u FNC-u koje drže Ivan Vitasović i Daniel Bažant.

Osim spomenutih titula, Vitasović je nedavno potpisao ugovor i s velikim KSW-om, a Bažant je posljednji nastup odradio u britanskog Cage Warriors organizaciji. Radi se o dvama ponajboljim europskim MMA organizacijama, a u razgovor za Glas Istre, Zelg je otkrio kako je još jedan njegov borac potpisao ugovor s KSW-om.

‘‘Vrtačić je potpisao ugovor s KSW-om te će prvi nastup pod okriljem najjače europske promocije slobodne borbe imati 17. ožujka u poljskom Lubinu, na priredbi KSW 80. Znamo već i protiv koga će se boriti, ali s imenom ne smijemo izlaziti u javnost dok to ne bude službeno objavljeno. Drago mi je da je Vrtačić napravio taj skok, jer on najbolje funkcionira na velikoj pozornici pred puno ljudi, a KSW vuče sa sobom milijunski auditorij i bit će to za njega pravi pogodak‘‘, rekao je Zelg za Glas Istre.

Upravo danas u poslijepodnevnim satima KSW je potvrdio ovu vijest, a objavili su i protivnika s kojim će se Andi boriti. Poljak Matuesz Janur (6-5-0) bit će Andijev protivnik u KSW debiju, a Januru će to također biti prvi nastup u KSW-u.

Andi Vrtačić inače je također FNC-ov borac, a u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri skupio je tri pobjede i jedan poraz. Vrtačić je bio i finalist prve sezone FNC Armagedona, ali nastup u finalu morao je otkazati zbog ozljede. Otkazani meč protiv Barbira ponovo je ugovorio prošle godine, ali Barbir mu je nanio jedini poraz u karijeri.

Pulski borac pobjedama se vratio krajem 2022. godine. Sjajnom izvedbom porazio je Matiju Bosančića, a u 2023. godini očito ga čekaju još veći izazovi. Andi je nekoć uspješno nastupao i u kickboksu, a 2017. godine okitio se titulom prvaka u FFC organizaciji.

Što se Ivana Vitasovića tiče, on je 25. veljače trebao nastupiti na KSW 79 eventu, ali zbog poslovnih obaveza morao je odgoditi taj nastup. Zelg je za Glas Istre otkrio da Vitasović uskoro napušta posao medicinskog tehničara i u potpunosti će se posvetiti MMA-u. Pod okriljem KSW-a debitirat će 22. travnja (4. mjesec) na KSW 81 eventu. Ime protivnika poznato je Vitasoviću i njegovom timu, ali tu informaciju još ne smiju otkriti.

Daniel Bažant na stolu ima ponudu Cage Warriorsa, ali sljedeći nastup odradit će na FNC 10 eventu koji se održava 4. ožujka (treći mjesec) u Ljubuškom. Bažanta čeka Jordan Barton, a Bažant će ugovor s Cage Warriorsima potpisati nakon te borbe.

‘‘Imali smo na stolu ugovor kojeg su ljudi iz Cage Warriorsa željeli da odmah potpišemo, no odlučili smo kako je bolje to napraviti nakon što još jednom obrani pojas FNC prvaka‘‘, otkrio je Zelg.

Sve u svemu, vrlo zanimljiva godina čeka pulski Trojan, a mi im želimo svu sreću da nastave sa sjajnim rezultatima.

Linker
23. travanj 2024 05:58