Regija

Zhang Zhilei želi meč s Hrgovićem: ‘Ne razumijem zašto ga izbjegavaju, prihvatit ću taj meč!‘

Zhilei Zhang

 Rich Graessle/Icon Sportswire/Profimedia
Neporaženom hrvatskom teškašu otvoreno se nudi prilika za najveći meč u dosadašnjoj karijeri

Početkom prosinca, protekle godine, Filip Hrgović došao je do 14. pobjede u karijeri. Emir Ahmatović bio je još jedan u nizu nedoraslih protivnika i sam Hrgović je postao sve glasniji po pitanju kvalitete, odnosno manjka kvalitete boksača s kojima se bori. Brzo se Zhang Zhilei nametnuo kao najizglednija opcija i mnogi su se složili kako se radi o respektabilnom te ujedno najkvalitetnijem dosadašnjem protivniku. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, ''El Animala'' i kineskog boksača sve se manje povezivalo, iako Kinez ne krije interes za tom borbom.

Moglo bi se reći kako su Hrgovićevi promotori krivci za to. Braća Sauerland zagolicali su maštu fanova, spominjući imena poput Luisa Ortiza i Josepha Parkera. Međutim, prizemljenje je brzo pristiglo te su obojica odbili meč protiv našeg neporaženog teškaša. Čini se da kako bi Hrgoviću i braći Sauerland bila najpametnija opcija ponovno se okrenuti Zhangu, jer on je još jednom iskazao svoj interes za tom borbom.

''Ne razumijem zašto vrhunski teškaši odbijaju taj meč. Hrgović nije 'boogeyman' (mitsko biće, čudovište). Već sam dao do znanja, ako moje ime iskoči, prihvatit ću taj meč.'', rekao je Zhang Zhilei u razgovoru za Boxing Scene.

Inače, 38-godišnji kineski boksač trenutno je 28. teškaš svijeta (Hrgović je 37.), prema Boxrecovoj ljestvici. 23 pobjede i jedan neriješeni ishod, njegov je profesionalni omjer. 18 puta slavio je nokautom, a vlasnik je i olimpijskog srebra iz Pekinga 2008. godine. Radi se o renomiranom boksaču koji je rangiran u Top 15 na IBF-ovoj ljestvici. IBF upravo i traži rangiranog protivnika koji bi se suprotstavio Hrgoviću u finalnom ''eliminatoru'' koji bi odredio idućeg izazivača.

Kao što smo spomenuli, Ortiz i Parker odbili su taj meč, a Zhilei se nameće kao najbolja opcija za Hrgovića. Obojica ni dalje ne pripadaju samom vrhu svjetskog boksa, niti su imena koja generiraju veliku zaradu za svoje protivnike. Međutim, obojica se nadaju napasti titulu svjetskog prvaka u što skorije vrijeme, a IBF-ova eliminacijska borba, prava je prilika za obojicu da naprave dodatan iskorak. Ipak, dok Hrgovićevi promotori gube vrijeme prozivajući Parkera i Ortiza putem Twittera, Zhang Zhilei također bi se mogao okrenuti drugim opcijama. Kinez jeste zainteresiran za meč protiv Filipa, ali s obzirom na svoje godine, zasigurno ne planira dugo čekati.

''Sve sam stariji svakog dana i rekao sam svojim promotorima da želim veliki pomak. Moj ultimativni cilj jeste postati svjetskim prvakom i ja trebam borbe koje će me staviti na put prema tome. Borit ću se s bilo kim. Želim veliku priliku i jedino što tražim jeste poštena kompenzacija. Spreman sam.'', dodao je Zhilei Zhang.

Čini se kako su Kalle i Nisse Sauerland ipak i sami postali svjesni kako je Zhang itekako dobra opcija, a ujedno su i opcija koju oni mogu ugovarati (barem se nadamo da mogu). Tako su se braća Sauerland putem Twittera oglasila na ove Zhangove izjave, pritom napisavši:

''Poštovanje onome tko ga i zaslužuje. Idemo 'Big Bang' ''.

Linker
24. travanj 2024 06:22