UFC

Francuski neprijatelj broj 1: Ušao je s kontroverznom pjesmom, nokautirao Francuza, a zatim ‘srednjacima‘ počastio publiku

Bryan Battle

 Screenshot (ufc Fight Pass)
30-godišnji američki velteraš odradio je nastup za pamćenje pred neprijateljski nastrojenom publikom u Parizu

Boriti se na gostujućem terenu nikad nije lako, posebno ako je taj gostujući teren u Parizu, a protivnik dolazi iz Francuske. Općepoznato je kako francuska publika stvara ponajbolju atmosferu na UFC-ovim eventima. Njihovi borci uživaju gromoglasnu podršku tijekom svojih nastupa, dok protivnike čeka "neprijateljska" dobrodošlica kojom ih pokušavaju izbaciti iz takta.

Ponekad borci uspiju pridobiti naklonost domaće publike, kao što ju je donekle pridobio Renato Moicano svojim govorom nakon pobjede nad domaćim borcem Benoitom Saint Denisom. No, pojedini borci navuku još veći gnjev domaće publike, a Bryan Battle dao je sve od sebe da maksimalno razbjesni francuske navijače.

Borac nadimka "Mesar" (‘Butcher‘) znao je što ga čeka u meču protiv domaćeg predstavnika Kevina Jousseta. Već na putu prema kavezu, Battle je počašćen salvom zvižduka, ali američki više nego samouvjereno kročio je prema borilištu. Na putu do kaveza pratili su ga stihovi pjesme "Niggas in Paris" (‘Crnčuge u Parizu) koju inače izvode Jay-Z i Kanye West. Kreativan odabir pjesme, moramo priznati.

Ulaskom u kavez zvižduci su se dodatno pojačali, ali Bryan Battle kao da je uživao u svemu tome. Raširio je ruke i pozivao je publiku da ga "časte" još glasnije. Mirno je Battle pričekao svog protivnika, a od prve sekunde meča pokazao je kako nije pod dojmom neprijateljskog terena.

Kao i uvijek, Battle je agresivno ušao u meč, nametnuo je tempo na kakav Jousset nije navikao i tražio je finiš od prve sekunde. Bolje i konkretnije pogađao je Battle u boksačkim razmjenama, a Jousset je jednim lijepim judo bacanjem razveselio publiku koja ga je glasno bodrila. Osim tog jednog bacanja, Joussetove judo vještine nisu pretjerano dolazile do izražaja.

Veliku grešku napravio je Francuz prihvativši otvorenu bespoštednu tučnjavu s Battleom. Američki borac puno bolje se snašao u takvom okruženju kakvo je zapravo inicirao, a Jousset očito ponesen svom tom atmosferom, upustio se u mnoštvo otvorenih razmjena.

"Don‘t let me get in my zone", dio je teksta gore spomenute pjesme uz koju je Battle ušao u kavez. Jousset pjesmu očito nije slušao, jer upravo to je i napravio, dopustio je Battleu da uđe u "zone", odnosno da diktira tijek borbe.

Tempo je bio previsok za Jousseta koji je u drugoj rundi vidno kondicijski opadao, dok se Battle tek "zagrijao" i ubacio u višu brzinu. Drugom polovicom druge runde došlo je do kulminacije meča. Battle je nizao udarac za udarcem, Jousset ga više nije mogao pratiti, leđima se oslonio na ogradu kaveza i primao je veliku štetu. Herb Dean upozoravao je Jousseta da se mora aktivnije braniti, ali reakcije nije bilo i sudac je opravdano prekinuo meč, iako je Jousset još stajao na nogama.

Battle je tehničkim nokautom u drugoj rundi svladao domaćeg borca i bilo je više nego očekivano da slijedi naslađivanje pobjedom. Američki borac uperio je oba srednja prsta prema tribinama, penjao se na ogradu kaveza i baš se trudio da postane "francuski neprijatelj broj 1". Govor nakon meča u potpunosti je bio usmjeren protiv francuske publike.

"Moram nešto reći nabrzinu. Nastavite zviždati, uživam u tome! Ljudi mi zvižde još otkako sam počeo trenirati, volim to! Što ste glasniji, ja postajem snažniji. Ne možete me zaustaviti, samo nastavite!", poručio je Bryan, a u nastavku razgovora s Michaelom Bispingom, Battle je ignorirao tijek samog meča i nastavio je izazivati gnjev francuskih navijača.

"Hej, SAD je u ovoj ku**i (Francuskoj). Dajte da vas čujem. Hej, znam da čak ni vi niste mislili da će ‘Mesar‘ izgubiti u tučnjavi protiv nekog tipa iz Francuske, znam da niste to mislili.", riječi su kojima je Battle okončao svoju predstavu u francuskoj prijestolnici.

Nekima se ovakav pristup neće svidjeti, ali kompletno gledano, bio je ovo "šmekerski" nastup Bryana Battlea. Došao je na gostujući teren, nije se pokušavao dodvoriti neprijateljski nastrojenoj publici, izdominirao je njihovog borca, a zatim je provokacijama "stavio šlag na tortu". Uz sve to, Battle napušta Pariz nagrađen bonusom u iznosu od 50 tisuća dolara.

"Dođoh, vidjeh, pobijedih" izreka je kojom ukratko možemo opisati Battleov nastup u Parizu, a kako je sve to izgledalo, pogledajte klikom na LINK.

Linker
29. rujan 2024 19:02