UFC

Sramotan potez UFC-a: Objavili su dobitnike bonusa, zakinuta je najveća zvijezda večeri!

Renato Moicano

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Ukupno četvorica boraca osvojili su bonuse za svoje nastupe na sinoćnjem spektaklu u Parizu

UFC je sinoć održao još jedan vrhunski event u Parizu. Uparivanja su bila odlična, mečevi opravdali očekivanja, a publika kao i uvijek u Parizu - fenomenalna.

Pomalo razočarani ostali su Francuzi završetkom priredbe, jer njihov ljubimac Benoit Saint Denis teško je poražen u glavnoj borbi večeri. Renato Moicano odradio je vrhunsku prvu rundu u kojoj je načinio brutalnu štetu na licu svog protivnika, u drugoj je donekle usporio, ali liječnik je naredio sucu da prekine meč po završetku druge runde. Saint Denisu je jedno oko bilo u potpunosti zatvoreno i nije bilo sigurno puštati ga da nastavi meč.

Nije Saint Denis jedini Francuz koji je izgubio na domaćem terenu. Kevin Jousset nokautiran je od strane Bryana Battlea, a ostalih šest francuskih predstavnika upisali su pobjede na UFC Fight Night 243 eventu.

Posebno impresivni bili su nastupi Morgana Charrierea i Faresa Ziama. Obojica su slavili sjajnim nokautima nad Gabrielom Mirandom i Mattom Frevolom čime su podigli atmosferu na tribinama do maksimuma, a naknadno su nagrađeni bonusima za najbolje izvedbe večeri. Sasvim zasluženo odnose 50 tisuća dolara svaki.

Osim Charrierea i Ziama, bonusima za najbolju izvedbu još su nagrađeni Bryan Battle i Chris Duncan. Kao što smo već spomenuli, Battle je prekidom svladao Kevina Jousseta u drugoj rundi, dok je Chris Duncan već u prvoj rundi ugušio Bolajija Okija i ostavio ga bez svijesti. Teško je osporiti bonuse bilo kojem od četvorice osvajača, ali UFC je ipak napravio velik propust.

Naime, bez bonusa je ostao Renato Moicano. Brazilac je došao na gostujući teren protiv borca za kojeg se donedavno predviđalo kako će vrlo brzo konkurirati za sam vrh lake kategorije. Benoit Saint Denis kao bivši pripadnik specijalnih postrojbi uživa ogromnu podršku francuskih navijača, sjajan je borac i nikome nije poželjan protivnik. Moicano je ipak pristao doći u Pariz i suprotstaviti mu se, a meč je odradio s teškom ozljedom ramena/ključne kosti.

Unatoč svim otegotnim okolnostima, Brazilac je u potpunosti izdominirao francuskog borca. Sva tri suca prvu rundu bodovali su rezultatom 10-8, a nitko im ne bi zamjerio da su napisali 10-7 na sudačke kartice. Dugo nismo gledali prebijanje kakvo je Moicano priuštio Saint Denisu, ali očito nedovoljno za bonus.

UFC-ove društvene mreže preplavljene su komentarima kojima ih se poziva da Moicana naknadno nagrade bonusom. Među nezadovoljnima našla se i Argentina Alin Perez koja je nastupila na "prelimsima". Perez je "submissionom" u prvoj rundi svladala Daryu Zheleznyakovu, zatim je "twerkala" Ruskinji u lice i vjerovala je kako će to biti dovoljno za bonus.

"Dvoje ljudi koji su zaslužili bonus, ali nisu ga dobili.", napisala je Perez na svom Instagram profilu, priloživši fotografiju s Moicanom.

Dok se mnogi slažu kako je Moicano sramotno zakinut, isto se ne može reći kad su u pitanju zasluge Ailin Perez. Argentinka je odradila impresivan nastup, ali kao da je zaboravila da nije prošla vagu uoči meča. Time je minimalizirala šanse za osvajanjem bonusa i nema osnove za žalbu.

"Money" Moicano itekako ima, ali čini se kako će se ovaj put morati zadovoljiti zagarantiranim honorarom, bez bonusa.

Linker
29. rujan 2024 17:02