UFC

Abdelaziz odgovorio McGregoru: 'Ovako nećeš dobiti priliku boriti se za titulu lake kategorije'

Dana White i Ali Abdelaziz
 Instagram
Ako se borba Conora McGregora i Dustina Poiriera održi u velter kategoriji, moglo bi biti posljedica

Nije nikakva tajna kako Conor McGregor i Dustin Poirier imaju šampionske ambicije, odnosno žele do titule u lakoj kategoriji UFC-a. McGregor je istu već imao, a Poirier se jednom neuspješno za nju borio, no nada se uskoro doći do još jedne prilike. Ipak, to bi moglo potrajati malo duže ako je istinita informacija koju je danas iznio Conorov trener John Kavanagh. On je otkrio kako bi se njih dvojica trebali boriti u velter kategoriji.

Za Conora bi to bio još jedan bijeg od skidanja kilograma. Od studenog 2016. godine, kad je osvojio titulu pobjedom protiv Eddieja Alvareza, on se još samo jednom kao UFC borac spuštao na težinu od 70 kilograma. To je bilo za borbu protiv Khabiba Nurmagomedova. Osim toga, njegova konstitucija puno je drugačija nego ranije pa je pitanje koliko bi mu problema samo skidanje kilograma stvorilo. Upravo zbog toga se javio menadžer svjetskog prvaka lake kategorije, Ali Abdelaziz. On će ostati menadžer svjetskog prvaka i nakon 24. listopada, budući da zastupa oba borca koji će se za titulu boriti, Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea.

"Da bi postao prvi izazivač u lakoj kategoriji, moraš prvo zadovoljiti težinu, a ne se boriti u velteru. To ne bi bilo pošteno prema momcima poput Tonyja, Hookera, Makhacheva, Beneila, oni se konstantno bore na 70 kilograma. Ako se Conor i Dustin budu borili u velteru, garantiram vam da to neće biti borba za izazivača. Netko drugi dobit će priliku", napisao je na Twitteru Abdelaziz, time jasno naglasivši kako se njegovi puleni nemaju namjeru boriti protiv Irca ako isti prije toga svoju priliku na izbori upravo kao borac njihove kategorije.

McGregor se u siječnju protiv Donalda Cerronea također borio u velter kategoriji, iako su obojica po prirodi borci lake. To što bi to isto mogao napraviti za borbu protiv Poiriera je samo znak da ide linijom manjeg otpora. Zapravo, u nekom idealnom svijetu to bi bilo realno stanje za sve borce lake kategorije, no znamo kako stvari stoje. Uostalom, McGregor je najavio kako nakon borbe protiv Poiriera želi boksački meč protiv Mannyja Pacquiaoa. Tek nakon toga može gledati prema titulu koji je 2018. godine napustio te nakon toga neuspješno pokušao vratiti. No, do tada se štošta može dogoditi.

Linker
24. travanj 2024 05:49