UFC

Adesanya analizirao prvi poraz u MMA karijeri: ‘Veličina je bila jedan od faktora, ali...‘

Jan Blachowicz i Israel Adesanya
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Ako sam već trebao izgubiti od nekoga, drago mi je što sam izgubio od njega‘

Israel Adesanya nije uspio postati dvostruki UFC-ov prvak. Sjajni borac s Novog Zelanda podigao se iz srednje u polutešku kategoriju te u nedjelju pokušao detronizirati Jana Blachowicza, ali Poljak se u Las Vegasu ipak pokazao kao prevelik zalogaj za 'The Last Stylebendera'.

Adesanya za ovaj meč nije nabio dodatnu mišićnu masu, a Joe Rogan nakon borbe ga je upitao je li tu odluku preispitivao u trenucima dok je Blachowicz bio na njemu?

"Ne, nikada. Tu se radilo o umornim nogama. Ne znam zašto je došlo do toga, morat ću pogledati snimku. Veličina je bila jedan od faktora koji su utjecali na borbu, ali moja je tehnika mogla biti bolja. Recimo da je ovo bio loš dan u dvorani, samo što je ovaj puta bio loš dan u uredu", komentirao je Adesanya te najavio povratak u srednju kategoriju.

Nešto kasnije na prvi poraz u MMA karijeri osvrnuo se i na press konferenciji.

"Porazi su dio života i nešto s čime se povremeno suočavam. Samo što je ovo bio moj prvi u MMA-u. No, ako sam već trebao izgubiti od nekoga, drago mi je što sam izgubio od njega. Jan je prvak sa stilom, kul tip i vrlo drag momak. On je netko sa sjajnom pričom. Bio je na rubu otkaza, a onda se vratio, dominirao, postao prvak u poluteškoj i nanio prvi poraz budućoj legendi. Ne žalim za ničim. Imam osjećaj da je boksački model doveo do toga da na poraze gledamo kao na nešto toliko loše. Da, loš je osjećaj gubiti. Nemojte me krivo shvatiti. Ali ne radi se o kraju svijeta. Kao što sam i govorio, već sam gubio u prošlosti", rekao je 'Izzy' koji je od Poljaka izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom.

"Iskreno, mogao sam pobijediti. No, večeras je on imao bolju taktiku i večeras je bio bolji borac. To je to. Pokazao je poštovanje prema meni, pokazao sam i ja prema njemu. Nisam slomljen. Mrzim gubiti, ali nema smisla očajavati. Dobro sam predstavio svoj tim, a sada je vrijeme da ispravim pogreške", zaključio je Adesanya.

Linker
22. travanj 2024 02:07