UFC

Adesanya kontrira svima: ‘Mislim da Burns može pobijediti Chimaeva‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Israel Adesanya)
UFC-ov prvak srednje kategorije vjeruje da Brazilac može iznenaditi

Veliki favorit je Khamzat Chimaev ovog vikenda u meču protiv Gilberta Burnsa. Koeficijenti na pobjedu Chimaeva pretežno iznose oko 1.20, dok u okladom na Burnsa u nekim kladionicama, dobitak možete upeterostručiti.

Pomalo podcjenjivački su kladionice nastrojene prema Brazilcu koji je drugorangirani izazivač velter kategorije, dok je Chimaev trenutno 11. Uzmemo li u obzir kako je Burns daleko iskusniji te se dugi niz godina bori protiv najboljih u UFC-u, dojam je kako je uistinu podcijenjen.

Sve to vjerojatno dodatno motivira Gilberta Burnsa, naročito kada čuje kako mnogi bivši i sadašnji borci također predviđaju njegov poraz (Bisping, Cormier, Strickland...). Nisu ipak svi protiv Burnsovih izgleda u toj borbi.

UFC-ov prvak srednje kategorije, Israel Adesanya, na svom YouTube kanalu otkrio je svoje viđenje te borbe. Izzy je jedan od rijetkih koji je naklonjen pobjedi Burnsa.

''Znam Burnsa. On se ne igra, ozbiljan je po pitanju svog života. Drago mi je što nastupa u velteru jer je puno bolji u toj kategoriji. Ali Khamzat je naletu. Njegov posljednji protivnik, 'The Leech' (Li Jingliang) najimpresivniji je protivnik kojeg je dosad pobijeido. Gilbert Burns je dobar, ali često biva pogođen. Svi bivaju, ali znate što? Navijat ću za Burnsa. Mislim da može odraditi taj posao.'', objasnio je Izzy.

Mnogi inače zaboravljaju kako je Gilbert Burns uzdrmao čak i Kamarua Usmana u borbi za pojas prošle godine. Burns je imao odličnu prvu rundu, ali na koncu je poražen nokautom u trećoj rundi. Dominantnom izvedbom protiv Stephena ''Wonderboyja'' Thompsona, Burns se vratio pobjedama. Može li uistinu odraditi posao ili se Adesanya vara, na Burnsu je da nam pokaže.

Možda ipak niti sam Adesanya ne vjeruje toliko u pobjedu Burnsa, nego jednostavno provocira Chimaeva koji planira pohod i na titulu u srednjoj kategoriji. Mnogi vide Khamzata kao stilski najgoreg protivnika za Adesanyu, no puno je još posla za Čečena prije nego li dobije priliku opravdati takva očekivanja. Gilbert Burns trenutno mu je prioritet broj jedan, a puno ćemo saznati iz tog meča.

Linker
26. travanj 2024 09:50