UFC

Adesanya se napokon osvrnuo na Chimaeva: ‘On je zvijer, ali u velter kategoriji‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Hotboxin With Mike Tyson)
Prvak srednje kategorije smatra kako se Čečen tek treba dokazati u srednjoj kategoriji

Khamzat Chimaev trenutno je u pohodu na tron velter kategorije, a pobjedom nad Gilbertom Burnsom, doći će na prag napada na titulu. Njegov fokus trenutno je na toj kategoriji, ali nije tajna da Chimaev puca i na vrh srednje kategorije.

Israel Adesanya dominantni je prvak te kategorije. Pojas je branio četiri puta, a ponajbolje borce kategorije poput Roberta Whittakera i Marvina Vettorija, pobijedio je dvaput. Paulo Costa i Derek Brunson kao četvrtorangirani izazivači također su gubili od Adesanye, a Izzy je sve bliže doslovnom čišćenju kategorije.

Sean Strickland i Jared Cannonier preostali su mu od top 5 izazivača s kojima se dosad nije borio, a upravo Cannonier sljedeći je na redu. Radi se o borcima koje mnogi ipak vide kao velike autsajdere protiv Adesanye. Alex Pereira kao Izzyjev krvnik iz kickboxing dana, borbom protiv Stricklanda pokušat će preskočit nekoliko stepenica i on bi mogao biti zanimljiv kandidat koji može ugroziti Izzyja. Ipak, mnogi vide Chimaeva kao najozbiljniju prijetnju.

Khamzatovo hrvanje i stil borbe nešto su što potencijalno nosi velike probleme za Adesanyu koji preferira borbu u stojci. Chimaev posjeduje fizičku snagu i veličinu da se nosi s prvakom i mnogi se raduju Khamzatovim borbama u srednjoj kategoriji. Naravno da postoje određeni ''zli jezici'' koji tvrde da se Adesanya boji Chimaeva jer je nerijetko preskakao tu temu ili je davao jako kratke osvrte. Chimaev je na jučerašnjoj konferenciji za medije zapravo pohvalio Adesanyu i njegov karakter.

''Ljudi žele gledati mene i Adesanyu. Nitko ne zna za Usmana. On je star. Izzy je svježiji, mlad poput mene i mislim da želi meč protiv mene, jer već se borio sa svima u srednjoj kategoriji. On je kao ja, želi se boriti sa svima, a takav sam i ja.''

Stvarno je nejasno kako itko može zaključiti da se Adesanya pribojava nekog, kad se radi o borcu koji iza sebe ima preko 100 profesionalnih mečeva ako zbrojimo borbe iz kickboksa, boksa i MMA-a. Izzy je prilikom gostovanja u Hotboxin' podcastu Mikea Tysona, dao nešto detaljniji osvrt na Chimaeva.

''Ovaj tip bori se u velter kategoriji. Jednom se borio u srednjoj kategoriji (dvaput pod okriljem UFC-a, op.a.) i to je bilo protiv niskorangiranog tipa. On definitivno može pobijediti neke borce iz srednje kategorije, ali ja želim da mi to i dokaže. Njegov posljednji nastup bio je impresivan. Tada sam rekao kako ga možda ne volim, ali ako sam impresioniran onim što radiš, odat ću ti poštovanje. Da, on je zvijer, ali zvijer je u velter kategoriji.''

Dakle, Adesanya je prepoznao Chimaeva kao dobrog borca, ali ipak inzistira da Chimaev izbori svoj napad na titulu. Donekle je jasno zašto Adesanya smatra da se svatko treba izboriti za priliku. On nije preskakao stepenice i redom je pobjeđivao brojne rangirane borce. Svoju priliku je apsolutno zaslužio, a nikad nije odbijao visokorangirane izazivače. Onda kad Chimaev dogura do vrha kategorije, nema sumnje kako će i Adesanya biti puno zainteresiraniji za taj meč.

Linker
20. travanj 2024 22:39