UFC

Adesanya otkrio kakve je savjete dao Pereiri uoči meča s Blachowiczem: ‘Morao sam ga upozoriti...‘

Jan Blachowicz i Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije dobro poznaje mogućnosti Jana Blachowicza

iNedavni susret Israela Adesanya i Alexa Pereire na aerodromu privukao je dosta pažnje. Dvojica velikih rivala prijateljski su se pozdravili, a Pereira je prije nekoliko dana pojasnio kako nema razloga da među njima postoji nekakva mržnja izvan kaveza.

Mnoge fanove zanimalo je i o čemu su Adesanya i Pereira razgovarali prilikom svog susreta, a zapravo im nije bilo teško pronaći zajedničku temu. Naime, Alexa Pereiru 29. srpnja (sedmi mjesec) čeka meč protiv Jana Blachowicza, borca koji je porazio Adesanyu u trećem mjesecu 2021. godine.

Adesanya se protiv Blachowicza borio za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a Poljak se pokazao nepremostivom preprekom. Presudna je bila fizička snaga i veličina poljskog borca koji je posljednje dvije runde rutinski uzeo hrvajući i kontrolirajući Adesanyu koji nije imao rješenje za Janove fizikalije. S obzirom da je Adesanya odradio svih 25 minuta protiv Jana, dobro poznaje njegove mogućnosti i Pereiri je udijelio nekoliko savjeta.

‘‘Razgovarali smo čekajući na aerodromu, a tada sam mu rekao: ‘Jan je sljedeći, zar ne?‘. Naš razgovor bio je limitiran zbog jezične barijere koju stvara njegovo slabije poznavanje engleskog jezika i moje slabo poznavanje portugalskog jezika, ali uspjeli smo razmijeniti nekoliko riječi. Morao sam ga upozoriti da mu se ne dogodi isto ono o čemu sam ja pomišljao uoči meča s Janom. Ja sam mislio da će me Jan više napadati, ali on je bio strpljiv. Rekao sam Pereiri da i on bude strpljiv također.‘‘, pojasnio je ‘‘Izzy‘‘ u Impaulsive podcastu koji vodi Logan Paul.

Adesanya je u jednoj od svojih ranijih prognoza ovog meča istaknuo kako će Jan vjerojatno rušiti Pereiru i dobiti ga u parteru, ali Israel ne otpisuje mogućnost da Pereira nokautira opasnog Poljaka.

‘‘On može brutalno nokautirati Jana, jer i ja sam uzdrmao Jana. Teško sam ga uzdrmao, a zato je Jan u četvrtoj rundi odlučio da će me rušiti‘‘, dodao je Adesanya.

Realnost je da Alex Pereira ne posjeduje naročito dobre vještine kad je u pitanju ‘‘grappling‘‘, ali istina je da može ‘‘ugasiti svjetla‘‘ bilo kojem protivniku. Jan je favorit u tom ogledu, ali sigurno nas čeka jedan jako zanimljiv meč. Vidjet ćemo može li Pereira napraviti ono što Adesanyi nije pošlo za rukom.

Linker
26. travanj 2024 02:48