UFC

Israel Adesanya zagolicao maštu fanovima priznanjem: ‘Ako tamo osvoji pojas, imat ćemo još jednu ludu borbu!‘

Alex Pereira (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
To bi bio ukupno pet put da se bore

Israel Adesanya vidi samo jednu okolnost koja bi dovela do toga da još jednom dijeli kavez s Alexom Pereirom. Adesanya (24-2, 13-2 UFC) napokon je pobijedio svog dugogodišnjeg suparnika Pereiru (7-2, 4-1 UFC) na UFC-u 287 kada je postigao opaki nokaut i vratio naslov u srednjoj kategoriji od Brazilca, koji je bio prethodno ga je dvaput pobijedio u kikboksu i jednom u UFC oktogonu.

Postojao je zahtjev od strane MMA zajednice da se odmah ugovori peta borba sveukupno i treća pod okriljem UFC-a, ali Pereira je umjesto toga prešao u polutešku kategoriju, gdje će debitirati protiv Jana Blachowicza na UFC-u 291 29. srpnja (sedmi mjesec).

Predsjednik UFC-a Dana White rekao je da bi, ako Pereira pobijedi Blachowicza, "imalo smisla" da se bori za naslov kategorije. Ako to uspije, a zatim osvoji pojas, Adesanya je rekao da će ozbiljno razmisliti o tome da sam napreduje i ugovori još jedan obračun.

"Ako tamo osvoji pojas, ponovit ću to. Ako ne – mislim da je s tim završeno. Mislim da svi drugi to žele vidjeti, ali mi smo krenuli dalje. Kad bih se kladio na to, ne (mislim da se to neće dogoditi). Poluteška, bio sam tamo, teško je. Međutim, ako osvoji pojas, onda će imati čarobnu, ludu, epsku borbu sa mnom. To će nam biti peti put.”

Adesanya je već isprobao vode u poluteškoj kategoriji i nije mu dobro išlo. Izgubio je odlukom od tadašnjeg prvaka Blachowicza na UFC-u 259 u ožujku (treći mjesec) 2021. godine, ali "The Last Stylebender" je rekao da će se na kraju vratiti u težinsku kategoriju za još jedan pokušaj osvajanja drugog pojasa.

Ako se Pereira na kraju popne na vrh, to bi bio savršen scenarij, ali Adesanya to ne juri, rekao je. Već je dobio potrebnu pobjedu protiv "Poatana", a sada je miran s poviješću između njih.

"Ako se borimo još 10 puta i on me pobijedi svih 10 puta, nije me briga. Ne radi se o tome. Samo moram sebi dokazati da mogu pobijediti ovog tipa", zaključio je.

Linker
30. travanj 2024 22:58