UFC

Adesanya otkrio koliko će dugo ostati u ovom sportu: ‘Planiram se povući na vrhuncu‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije ne planira se pretjerano dugo zadržavati u ovom sportu

Jako važan meč čeka Israela Adesanyu na uskršnje jutro prvom polovicom četvrtog mjeseca. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije tada će se ponovo boriti s Alexom Pereirom, borcem koji ga je dosad triput porazio.

Dva poraza ipak su došla u kickboksu, a Pereira je pobjedu upisao i u njihovom jedinom MMA obračunu. Brazilac je definitivno Izzyjeva najveća noćna mora i porazi li ga još jednom, teško je reći što je najbolji potez za nastavak Izzyjeve karijere.

Dojam je da su poluteškaši prevelik zalogaj za njega, jer Adesanya je borac koji ne skida puno kilograma za srednju kategoriju. Već se pokazalo u meču s Janom Blachowiczem da Izzy teško može parirati puno krupnijim poluteškašima. Nabijanje mišićne mase bilo bi mu neophodno ako želi biti konkurentan među poluteškašima.

No, vratimo se na Adesanyu u srednjoj kategoriji. Čak i u slučaju poraza, nema razloga da Adesanya ne nastavi boriti se s ostalim izazivačima, sve dok ne izbori novi napad na titulu. Također, nije isključeno da će Adesanya poraziti Pereiru ovaj put i da će vratiti titulu u svoje vlasništvo. Izzy je u svakom meču protiv Pereire bio izuzetno ravnopravan i malo je falilo da svaki od ta tri meča ne otiđe u njegovu korist. U četvrti međusobni obračun ulazi jako motiviran.

‘‘Briga me za pojas i sve ostalo. Moram poraziti ovog tipa. To je moja motivacija, sama pobjeda nad njim. Kao što sam rekao, mogu drugi govoriti što žele. Bilo to 1-0 ili 3-0, ja ne vodim račune, nego ih poravnavam. Treba mi samo jedna pobjeda i doći ću do nje.‘‘, rekao je Izzy u najavi svog sljedećeg meča protiv ‘‘Poatana‘‘.

33-godišnji Adesanya u backstageu nakon UFC 284 eventa progovorio je i o dugoročnim planovima za svoju borilačku karijeru.

‘‘Pet godina sam u UFC-u, zar ne? Da vam budem iskren, mislim da neću biti ovdje za pet godina. Imam neke druge stvari za raditi u svom životu. Volim sve ovo, ali nikad se ne navezujem na ovo. Otići ću kad budem na vrhuncu i to je najbolji način za otići. Ali opet, ovdje sam pet godina i to je proletilo. Vidit ćemo koliko ću još dugo ostati ovdje, ali mislim da to neće biti pet godina.‘‘, otkrio je Adesanya.

Ostaje nam onda uživati u nastupima koje će nam pružiti prije nego otiđe, jer zbilja je užitak gledati ovakvog majstora na djelu.

Linker
21. travanj 2024 20:42