UFC

Adesanya smatra da će Pereiru koštati njegova fizička veličina: ‘On neće izdržati moj tempo‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Jeff Sainlar Visuals)
Prvak UFC-ove srednje kategorije detaljno se osvrnuo na svoj nadolazeći nastup

Kad bi se Israel Adesanya ovog trena povukao iz sporta, nitko mu ništa ne bi mogao zamjeriti. Njegov rezime poželio bi gotovo svaki profesionalni borac na ovom planetu, a Izzy bi se gotovo u potpunosti mirno mogao povući. Naglasak je na ‘‘gotovo u potpunosti‘‘.

Više je nego jasno da Izzyja muče dva poraza od Alexa Pereire u kickboksu. Brazilac je ujedno i jedini borac koji je ikada nokautirao Adesanyu iza kojeg je 100 profesionalnih mečeva u MMA-u, kickboksu i boksu.

Adesanya u najavama za ovotjedni UFC 281 i meč protiv Pereire tvrdi da se pomirio s tim porazom, ali teško se jedan takav prvak može pomiriti s činjenicom da je dvaput izgubio od istog borca, a da ga pritom nikada nije pobijedio. Ono što dodatno boli jeste činjenica da je Adesanya u oba meča bio ravnopravan, a u drugoj borbi zapravo je bio i osjetno bolji, sve do nokauta.

Adesanya je prije nekoliko dana odradio intervju za YouTube kanal ‘‘Jeff Sainlar Visuals‘‘, a u tom razgovoru se osvrnuo na meč s Pereirom i koliko je osveta zapravo bitan faktor u meču koji ga čeka.

‘‘Odavno sam se pomirio s tim porazima. Poraz u drugom meču učinio me snažnijim. Mislim da sam nakon toga nokautirao nekoliko sljedećih protivnika. Rekao sam si ‘To je to, takav je kickboks‘. Nikada nisam silno tražio osvetu, ali sada kada se prilika nudi, to je sjajna prilika za iskoristiti ju.‘‘, rekao je Adesanya.

Kad su u pitanju nokauti koje spominje, Adesanya je nakon tog poraza od Pereire upisao tri uzastopna nokauta, ali u MMA mečevima, jer u kickboksu nakon toga više nije nastupao.

Adesanya je u gotovo svakom meču u srednjoj kategoriji imao osjetnu prednost u visini i duljini ekstremiteta naspram svojih protivnika. Alex Pereira jednake je visine kao Izzy, a ‘‘reach‘‘ im je gotovo identičan. Adesanya ima prednost za jedan inch. Pereira ipak djeluje osjetno krupnije i dojam je da će imati prednost u snazi naspram Adesanye. Israel je dao svoj osvrt.

‘‘On neće izdržati 25 minuta. Vidjeli ste koliko sam ja spreman, ja se mogu boriti 45 minuta. Znam tko će na kraju ostati na nogama. Mislim da će on početi padati već nakon prve tri minute, jer borit ćemo se u jako visokom tempu. On to neće morati popratiti i već u prvoj rundi počet će opadati. Znam kakav ritam mogu nametnuti. Ako on misli da će mu fizička veličina pomoći, neka misli. Veličina mi u tom slučaju ne igra naročito bitnu ulogu.‘‘

Osim Adesanye, na UFC 281 eventu nastupit će još nekoliko njegovih timski kolega iz City Kickboxinga. Dan Hooker borit će se protiv Claudia Puellesa, dok Brada Riddella čeka obračun s Renatom Moicanom. Carlos Ulberg otvorit će event borbom protiv Nicolaea Negumereanua. Svi ti mečevi održavaju se prije Izzyjevog i porazi timskih kolega potencijalno mogu poremetiti koncentraciju prvaka UFC-ove srednje kategorije. Adesanya je spreman na takve situacije.

‘‘Uvijek zadržim istu energiju. Mi smo u rovovima. Ako jedan od kolega pobijedi, super. Ali ja se ne vežem previše uz sve to. Ne zadržavam misli na tome, jer ja moram odraditi svoj posao. Mislm da to nije sebično, nego je jednostavno tako. Carlos (Ulberg) je prva borba večeri i bez obzira na ishod, ja ću biti uz njega. Ali ne vežem se emotivno previše, jer to nije moj meč.‘‘, objasnio je Adesanya.

Meč protiv Pereire čeka ga u ranim nedjeljnim satima, a kompletan intervju s Jeffom Sainlarom pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
20. travanj 2024 10:08