UFC

Adesanya stao u obranu Rogana: ‘On je jedan od najboljih tipova s kojima sam radio u ovom sportu‘

Israel Adesanya i Joe Rogan

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove srednje kategorije nikako ne podnosi napade na UFC-ovog komentatora

Joe Rogan trenutno je jedna od najpopularnijih osoba u Sjedinjenim Američkim Državama. UFC-ov komentator, poznati komičar i voditelj jednog od najpoznatijih podcasta na svijetu (The Joe Rogan Experience), podijelio je američku javnost.

Sve je započelo zbog nekoliko gostiju koje je Joe Rogan ugostio na temu pandemiju koronavirusa. Rogan i njegovi gosti iznosili su svoje stavove, a neki poput glazbenika Neila Younga, smatrali su da se radi o iznošenju dezinformacija po pitanju cjepiva i COVID-a. Neil Young zaprijetio je Spotifyju kako će povući svu svoju glazbu s tog servisa, ukoliko ne uklone Roganov podcast sa Spotifyja. 270-ak znanstvenika i medicinskih stručnjaka pružilo je Youngu potporu, potpisavši pismo kojim optužuju Rogana za širenje laži. Međutim, Rogan je trenutno daleko popularniji i gledaniji/slušaniji od Neila Younga i mnogih drugih zvijezda koje su se okrenule protiv njega.

Kako to obično biva, protivnici Joe Rogana počeli su se služiti prljavim trikovima, pa je tako objavljena i kompilacija emisija u kojima je Rogan izgovarao riječ ''nigger'' i slične termine koji bi se mogli povezati s rasizmom.. Pokušali su njegovi mrzitelji okarakterizirati ga kao rasista, no činjenica je kako su te emisije godinama bile dostupne na Internetu, a nitko nikada nije optuživao Rogana za rasizam, barem dok nije progovorio protiv besmislenosti oko epidemioloških mjera. Joe se ubrzo ispričao, nazvavši tu kompilaciju nečim za čime najviše žali i čega se najviše srami u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Naravno da se nisu svi okrenuli protiv Rogana. U najmanju ruku, jednako je onih koji ga podržavaju i javno ističu svoju podršku njemu i njegovom podcastu. UFC-ov predsjednik Dana White, na konferenciji za medije uoči UFC 271 priredbe, upitan je da iznese svoj stav o cjelokupnoj situaciji oko Joea Rogana. Ipak, prije nego li je White uspio doći do mikrofona, ubacio se Israel Adesanya, UFC-ov prvak srednje kategorije. Izyy je gostovao kod Rogana u podcastu te su on i Joe prijatelji. Adesanya stoga nije propustio priliku za iskazati javnu podršku.

''Prije svega, dopustite meni da kažem nešto o ovome. Ja sam crnac i imam pravo osvrnuti se. Puno je šup**a i zmija u ovoj igri. U svijetu borilačkoh sporta sam od 2008. godine, a Joe Rogan jedan je od najboljih, najkul i najskromnijih jeb**a s kojima sam imao zadovoljstvo raditi. Razumite to i zaje** te svu buku. Znamo svi što oni žele napraviti. Ne možete kontrolirati čovjeka, on ima najveću platformu na svijetu. To je moja 'crnčuga' ('nigger') Joe Rogan. Je**š buku!'', bilo je izlaganje ''Stylebendera'', na opće oduševljenje gotovo svih prisutnih u sali.

Inače, Joe Rogan će biti za komentatorskom palicom ovog vikenda na UFC 271 priredbi, a to će biti prvi puta da vrši tu dužnost otkako su krenuli javni napadi na njega.

Linker
26. travanj 2024 07:59