UFC

Dana White progovorio o izostanku Rogana, a Joe poručio medijima: ‘Bolje obavljajte svoj posao‘

Joe Rogan

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov komentator uputio je konstruktivnu kritiku poznatoj televizijskoj kući CNN

Zanimljiv slučaj dogodio se po pitanju UFC-ova komentatorskog tima za UFC 271 priredbu. Joe Rogan trebao je biti jedan od osoba za komentatorskim stolom, no samo dan prije priredbe, objavljeno je kako Joe ipak neće biti prisutan.

Kao navodni razlog, navedeno je da mu je iskrsnulo nešto drugo unutar rasporeda, odnosno, imao je neodgodivih obaveza. Mnogi sumnjaju u taj razlog, naročito dok su u jeku javni napadi na Rogana zbog raznih izjava po pitanju pandemije koronavirusa, koje su on i njegovi gosti izgovarali u podcastima.

Pojavile su se teorije kako je Rogan odlučio preskočiti svoj komentatorski nastup, kako ne bi odvukao pažnju sa same priredbe i boraca te kako ne bi došlo do bojkota od strane MMA fanova koji se ne slažu s Roganom na temu pandemije.

Jedno od pitanja za predsjednika UFC-a, Danu Whitea, doticalo se i Roganova otkazanog nastupa na sinoćnjoj priredbi. Iako se navodilo kako je Rogan imao neodgodivih obaveza, White je to sada opovrgnuo.

''Nije bilo konflikta unutar njegova rasporeda. Joe Rogan nije radio večeras, ali on je mogao raditi. Ne znam što je to on morao raditi. Morat ćete pitati njega. Ali ne radi se o tome da 'Joe nije mogao raditi' ili nečemu takvom. Znam da su isplivale takve priče, ali to je totalno sranje.'', objasnio je White.

Inače, kroz Toyota Center u kojemu se priredba održala, u par navrata čuli su se povici ''Oslobodite Joea Rogana''. Umjesto najpoznatijeg UFC-ovog komentatora, kao zamjena uskočio je Michael Bisping te se pridružio Jonu Aniku i Danielu Cormieru.

Što se Rogana tiče, njegov podcast The Joe Rogan Experience nastavio je s emitiranjem, a Joe se u epizodi emitiranoj u četvrtak, odlučio obratiti medijima, naročito onima koji ga promatraju kao metu.

''Rješenje nije da utišate mene, rješenje je da počnete bolje obavljati svoj posao. Pronađite bolje argumente. Kada na televiziji govorite da ja uzimam konjsku pastu (Ivermectin), a znate da to nije istina, vi govorite: 'On uzima sredstvo kojim konjima uklanjamo gliste.' Ono što sto ste trebali reći jeste: 'Kako se Joe Roganu tako brzo poboljšalo stanje? Kako je moguće da je dobio COVID koji sve ubija, a njemu je bilo bolje za pet dana. Bio je negativan nakon pet dana, a vježbao je nakon šest dana.' Zašto se o takvim temama ne diskutira?'', započeo je Rogan sa svojim odgovorom na napade od strane ''mainstream'' medija, a zatim je dodao:

''Ako ste u svijetu vijesti i novosti te želite da vam ljudi pridaju pažnju, trebali biste biti iskreni. Ja ne mrzim CNN, nekoć sam svaki dan išao pogledati njihove vijesti, sve dok me nisu zamrzili. Moj savjet njima jeste, ako želite biti bolji, promijenite vaš je**ni model i način na koji radite. Zaustavite tu uredničku perspektivu s tipovima poput Briana Steltera i Dona Lemona koje nitko ne sluša. Postavite ljude koji daju efektivne i objektivne vijesti, tada ću vas podupirati. Onda ću biti jedan od tipova koji će govoriti ljudima da sam nešto pogledao ili čuo na CNN-u.'', objasnio je Joe Rogan.

Linker
25. travanj 2024 13:41