UFC

Adesanyin trener: 'Israel će biti veća zvijezda od McGregora! Meč protiv Miočića je cilj!'

Miočić i Adesanya
 Ilustracija
Israela Adesanyu ovog vikenda u australskom Melbourneu čeka meč života u kojem će pokušati ugrabiti apsolutnu titulu UFC prvaka u srednjoj kategoriji. No, ovaj bivši svjetski prvaki u kicboxingu gleda već sada prema još većim vrhuncima - sve do šampiona u teškoj diviziji Stipe Miočića!

Adesanya će u "main eventu" UFC 234 ukrstiti rukavice s Robertom Whittakerom i najavljuje pobjedu, kao i nastavak strelovitog uspona prema vrhu UFC-a. Teško se sjetiti borca koji je brže stigao na UFC tron. Za sada doduše privremeni, no uskoro možda i onaj pravi! Njegov trener Eugene Bareman je u razgovoru za Submission Radio najavio upravo to...

"Naša su očekivanja velika. Velika kao i očekivanja UFC-a. Kada Israel osvoji taj pojas, mi mislimo da će zapravo postati najveća zvijezda u promociji! Najveća aktivna zvijezda da budem precizan. Znam da ima još jedna zvijezda koja ne nastupa, ali također znam da će Israel uskoro postati veća zvijezda i od McGregora", izjavio je Bareman i dodao:

"Nemojte zaboraviti na Nigeriju. Tamo ima 190 milijuna ljudi. Zamislite 190 ljudi, a Nigerijcima je stalo do njihovog naroda. Stižemo! Polako, ali stižemo..."

Bareman potvrđuje da Adesanyu već sada zanima meč protiv Stipe Miočića jednog dana. To je nešto što obojica vide kao realnost u budućnosti.

"Ako me pitate za meč koji se ne mora dogoditi sljedeće godine i ako me pitate za najveći meč koji bi htjeli odraditi, mislim da je to meč protiv prvaka teške kategorije", otkriva trener i dodaje:

"Ne bi se preselio među teškaše, ostao bi u ovoj kategoriji. Da me sada pitate za neku super borbu koju bi odradio i da moram birati između poluteške i teške kategorije, biram tešku. Razlika je. Teškaši ti daju neke mogućnosti koje ti borci iz poluteške ne daju. Naravno, ako želiš najveću moguću borbu."

Adesanya se bori u kategoriji do 84 kilograma, no vjerojatno hoda s otprilike 90. To znači da bi Miočić u samom kavezu bio teži za gotovo 15 kilograma ukoliko bude težio kao u posljednjem nastupu protiv Cormiera. To ih ne bi spriječilo da izazovu teškaškog kralja.

"Ako pričamo o super meču, onda treba preskočiti polutešku kategoriju i otići dirketno u tešku. Nitko to nije učinio. Tako da bih volio Stipu. Stipe je borac protiv kojeg bi volio meč."

Adesanya, koji je također bio dio emisije se složio...

"Da, definitivno. Sviđa mi se način na koji razmišlja, ali ne treba odmah trčati pred rudo", zaključio je privremeni prvak ipak malo stavši na kočnicu.

Linker
04. svibanj 2024 11:36