UFC

Adesanyin trener potvrdio Israelov stav: ‘Nema šanse da bi Pereira dobio napad na titulu bez povijesti‘

Israel Adesanya i tim

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Istina je da je Pereira dobio napad na titulu nakon samo tri meča u UFC-u

Teško se oteti dojmu da je UFC Alexu Pereiri ‘‘popločao‘‘ put do vrha uparivavši ga sa stilski pogodnim protivnicima koje je mogao pobijediti, te je nakon samo tri UFC nastupa dobio priliku da napadne titulu koju drži Israel Adesanya.

Nije to nužno ni loše jer stanje srednje kategorije nije toliko bajno, a i Adesanya je uistinu pobijedio dosta relevantnih izazivača. Rivalitet iz prošlosti i kickboks dana Pereiri je sigurno pomogao da prije dođe do Adesanye, tako da ćemo ovog vikenda svjedočiti njihovom trećem međusobnom meču, a prvom u MMA-u.

S time se slaže i Adesanyin glavni trener Eugene Bareman, a dijeli mišljenje sa svojim borcem da Pereira ne bi dobio napad na titulu da ju ne drži Israel:

‘‘Nema šanse sa bi dobio napad na titulu da ne postoji povijest iza njih. Jednostavno je urnebesno da netko tako brzo dobije napad na titulu. Postoji priča sa Israelom, postoji priča sa UFC-om, a voljeli ga ili mrzili, Dana mora gurati borbe. To je jedna stvar koju rade odlično. Pokupili su povijest, organizirali ovu veliku borbu koja će privući puno očiju, a strateški su doveli Alexa da se bori za titulu‘‘, rekao je Bareman.

‘‘U subotu ćemo vidjeti jesu li ga bacili u vatru prerano, i jesu li trebali biti malo strpljiviji. On ima tu sposobnost da vas nokautira, a to je vrlo rijetko. No, mora biti spreman i na 25 minuta‘‘, zaključio je.

Hoće li Pereira još jednom šokirati borilačku zajednicu, saznat ćemo vrlo brzo, a na Adesanyi je da dokaže tvrdnje da se radilo o ‘‘lucky punchu‘‘.

Linker
25. travanj 2024 22:51