UFC

Chael Sonnen tvrdi: ‘UFC je učinio sve da ne organizira revanš između Teixeire i Prochazke‘

Glover Teixeira vs. Jiri Prochazka 

 NICHOLAS YEO/AFP/Profimedia
Smatra kako nema interesa za ovom borbom, iako je prva bila odlična

UFC 282 predvodit će revanš između Jiria Prochazke i Glovera Teixeire, a dugo je bilo upitno hoće li oni biti ‘‘main‘‘ ili ‘‘co-main‘‘ event. U ovom drugom slučaju bi glavna borba večeri bila neka veća od te, tako da se nagađalo da će se u dvanaestom mjesecu boriti Stipe i Jones.

Kako je sad sigurno da od toga nema ništa, Prochazka i Teixeira tražit će novi okršaj te će Glover pokušati vratiti titulu u svoje vlasništvo. U šestom je mjesecu Jiri ‘‘submissionom‘‘ pobijedio Glovera i uzeo mu pojas u poluteškoj kategoriji, a od tad kao da ta dva borca ne postoje.

To je primijetio i Chael Sonnen koji je ovu borbu nazvao ‘‘revanš kojem su se najviše opirali u povijesti UFC-a‘‘:

‘‘Jon Jones se neće boriti protiv Stipe u dvanaestom mjesecu, ovog tjedna nema nikakvih naslova o tom ‘cardu‘. Radi se o borbi za naslov svjetskog prvaka, niti jednoj borbi se nisu opirali kao ovoj. Promocija ga nije željela, a vi gledatelji također niste htjeli, a borci nisu učinili ništa‘‘, rekao je Sonnen na svom YouTube kanalu.

‘‘Ovdje govorim o borbi za svjetskog prvaka za koju nitko nije zainteresiran i za koju je promocija učinila sve da se ne organizira. Učinili su sve da ne organiziraju ovaj meč, ali evo nas. To je odlična borba, dvojica ubojica. No, nitko od vas tu borbu ne želi gledati‘‘, zaključio je.

Koliko Sonnenove riječi imaju smisla, vidjet ćemo u dvanaestom mjesecu. Glover i Jiri su već jednom pružili odličnu borbu tako da nema razloga da interes za revanšom bude mali.

Linker
16. travanj 2024 21:28