UFC

Akcijom pretrpani okršaj proglašen borbom večeri, Oliveira dodatno podebljao kolekciju bonusa

Edson Barboza i Shane Burgos
 CARMEN MANDATO/AFP
Borba Edsona Barboze i Shanea Burgosa zasluženo je proglašena najboljom na UFC 262 priredbi

Kao što je Dana White ranije najavio, UFC je ovog puta podijelio malo bogatije bonuse nego inače, odnosno dodatno nagrađeni borci povećali su svoje honorare za 75 tisuća dolara. A takvih je već po pravilu četvorica i to u većini borci kojima dobivanje bonusa nije strana pojava.

Najboljom borbom priredbe je proglašena ona između Edsona Barboze i Shanea Burgosa, koja je tek malu konkurenciju imala u sjajnoj borbi Giagosa i Soriana, borbi koja je program otvorila. No, ova je svakako donijela više uzbuđenja, a osim toga je bila i važnija. Za Barbozu, koji je upisao pobjedom nokautom u trećoj rundi, ovo je jubilarni deseti bonus, od toga čak osmi za najbolju borbu večeri. Burgos je po četvrti put otkako je u UFC-u te drugi put u nizu, dobio ovo isto priznanje.

Naravno da bonus za najbolju izvedbu nije mogao zaobići rekordera po posjedovanju istih. Osim titule UFC prvaka, Charles Oliveira je po deseti je put nagrađen u spomenutoj kategoriji, čime je dodatno popravio svoj rekord. Ukupno mu je ovo 17. bonus, što je samo jedan manje nego što je osvojio rekorder UFC-a, Donald Cerrone. "Do Bronx" se "Cowboyu" opasno približio.

Preostali bonus, ujedno svoj prvi u karijeri, upisao je Christos Giagos. U neupitno drugoj najuzbudljivijoj borbi priredbe on je savladao Seana Soriana d'arce gušenjem, kojem je prethodila sjajna tranzicija i prepoznavanje trenutka za uhvatiti protivnikov vrat. Zasluženo je borac iz Kalifornije značajno podigao svoj financijski saldo.

Linker
25. travanj 2024 19:01