UFC

Albanski ‘Kralj lavova‘ dobit će novu priliku u UFC-u: Čeka ga meč protiv nekadašnjeg pobjednika TUF-a

Bernardo Sopai

 Instagram (afn Mma)
Talentirani 23-godišnjak ne pamti po dobrome svoj debi u UFC-u, ali uskoro će imati šansu za iskupljenje

Ranije ove godine Albanija je dobila svog prvog predstavnika u UFC-u. Vrlo talentirani Bernardo Sopai (11-3-0) dobio je priliku nastupiti na UFC-ovom eventu koji se održao početkom trećeg mjeseca, a prilika mu je pružena nakon što je Yanis Ghemmouri otkazao svoj nastup protiv Viniciusa Oliveire.

Sopai je pristao uskočiti na "short notice" samo nekoliko dana uoči eventa, a kad uzmemo u obzir da Vinicius Oliveira bio borac koji se našao na suprotnoj strani kaveza, Sopai se odvažio na jako težak izazov. Nažalost po mladog Albanca, Oliveira je slavio brutalnim nokautom u trećoj rundi.

"Leteće koljeno" Viniciusa Oliveire presudilo je Sopaiju u trećoj rundi, a taj nokaut sigurno će se naći u konkurenciji za najbolji nokaut u ovoj kalendarskoj godini.

No, Sopai je prihvaćanjem borbe na "short notice" zadobio povjerenje UFC-a i nisu ga se riješili nakon prvog poraza. Kako navodi portal MMA Fighting, Sopai će se u kavez vratiti 9. studenog (11. mjesec) ove godine. Albanca sa švedskom adresom čeka okršaj s Rickyjem Turciosom, nekadašnjim osvajačem ‘‘Ultimate Fighter" showa.

Sopai i i Turcios nastupit će na UFC Fight Night 247 eventu koji će se održati u Apexu, a to bi mogao biti i posljednji UFC-ov event u Apexu koji će privremeno biti zatvoren do sredine 2025. godine zbog renovacije i svojevrsnih nadogradnji. Zanimljiv podatak je da će na istoj priredbi nastupiti i Duško Todorović kojeg čeka okršaj s Mansurom Abdul-Malikom, a od zvučnijih okršaja potvrđen je meč između Codyja Garbrandta i Milesa Johnsa.

Bernardo Sopai miljenik je Khamzata Chimaeva

Bernardo Sopai 23-godišnji je borac rodom iz Albanije. Još kao 8-godišnjak s obitelji je preselio u Grčku gdje je živio do 17. godine života. Nakon toga uslijedila je selidba u Švedsku gdje trenutno živi. Sopai trenira u sklopu Allstars Training Centera u Stockholmu, a Khamzat Chimaev njegov je dobar prijatelj.

Chimaev često posjećuje mečeve na kojima nastupa Sopai, a nakon jedne od Sopaijevih pobjeda, Chimaev je raširio zastavu Albanije i proslavio je zajedno sa svojim prijateljem.

‘‘Khamzat mi uvijek govori: ‘Imaš sve. Možeš učiniti isto ono što ja činim. Ja sam blizu borbe za pojas, a to možeš i ti. Samo trebaš biti konstantan s treninzima, discipliniran i moraš naporno trenirati.‘‘, rekao je Sopai u FCR-ovom podcastu.

Sopai nosi nadimak "Lion King" (‘Kralj lavova‘), bori se u bantam kategoriji, a unutar FCR i AFN organizacija osvajao je pojas prvaka bantam kategorije. Sedam svojih pobjeda upisao je nokautom, tri puta slavio je "submissionom", a samo jednom slavio je na bodove. Dvaput je Sopai nastupio i pod okriljem Brave CF organizacije unutar koje je postigao polovičan uspjeh (1-1). Pod okrilje UFC-a pristigao je nakon tri uzastopne pobjede, a nadamo se kako će u meču protiv opasnog Turciosa pokazati svoj talent i kvalitetu.

Ricky Turcios (12-4-0) osvojio je "TUF" 2021. godine, ali njegovi rezultati nisu bili idealni nakon toga. Dva poraza i jedna pobjeda njegov su učinak nakon "TUF-a". Posljednji nastup upisao je u šestom mjesecu ove godine kada ga je Raul Rosas Jr. porazio gušenjem u drugoj rundi.

Linker
11. rujan 2024 15:43