UFC

Aldov trener nagoviješta skorašnji kraj Joseove karijere: Oproštaj bi mogao biti spektakularan

Jose Aldo i Andre Pederneiras

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti nedavno je napunio 36 godina i kraj karijere je blizu

Nadao se Jose Aldo novoj prilici za ‘‘title shot‘‘ i mogućnosti da osvoji pojas u UFC-ovoj bantam kategoriji. Tri pobjede zaredom imao je Aldo sve do 20. kolovoza (osmi mjesec) i UFC 278 eventa.

Tada ga je dočekao Merab Dvalishvili, a nakon tri runde iscrpljujućeg meča za obojicu, Gruzijac je slavio jednoglasnom odlukom i vjerojatno je uništio Aldove snove o osvajanjju pojasa u bantam kategoriji. Dvalishvili je nekoliko dana nakon borbe otkrio kako se Aldo planira umiroviti nakon tog poraza, ali službene potvrde od strane Alda ili njegovog tima nije bilo.

Njegov dugogodišnji trener Andre Pederneiras u razgovoru za Combate napokon se oglasio u vezi glasina oko Joseovog umirovljenja, a čini se da je kraj karijere uistinu blizu za ovog legendarnog brazilskog borca.

Naime, Pederneiras je prema svojim navodima još davno savjetovao Alda da se povuče, još negdje 2018. godine nakon pobjede na UFC 200 eventu protiv Frankieja Edgara. Aldo nije uspijevao doći do revanša s Conorom McGregorom, Pederneiras ga je savjetovao na povlačenje iz sporta, ali Jose je odradio još 11 mečeva nakon toga.

‘‘Nije mu bio potreban nastavak karijere nakon toga (pobjede nad Edgarom), a sada mu još manje treba. Predlažem mu da završi karijeru. Mislim da je Aldo već ostvario dovoljno, a posljednji meč (protiv Dvalishvilija) ne umanjuje njegovu ostavštinu.‘‘, rekao je ‘‘Dede‘‘ Pederneiras.

Ipak, ovaj brazilski trener preporuča Aldu da odradi još jedan meč, jer time bi izašao iz ugovora s UFC-om te bi imao odriješene ruke u slučaju da se jednom odluči vratiti sportu.

‘‘Vidio sam mnoge koji se umirove i kasnije se žele vratiti. Većina boraca su takvi. Thales Leites je napustio UFC, odradio je meč protiv Hectora Lombarda i rekao mi je: ‘Brate, ne želim se više baviti ovime‘. Dvije, tri godine su prošle, a on me sada zove da mu ugovorim meč. To gledam cijelog života, a dogodit će se i s Aldom.‘‘, pojasnio je Pederneiras.

Što se Aldovog posljednjeg nastupa tiče, UFC 283 trebao bi biti event Joseovog oproštaja. Radi se o onoj priredbi koja će se održati 21. siječnja (1. mjesec) sljedeće godine, a grad domaćin bit će Rio de Janeiro. Teško se može pronaći bolja lokacija za Aldov oproštaj, a preostaje nam vidjeti s kime će ga UFC upariti. Naravno, čeka se i Joseova službena potvrda oko povlačenja, jer ovo su samo prijedlozi njegovog trenera. Ukoliko se Aldo uistinu oprosti na spomenutom eventu, ne sumnjamo kako će brazilska publika prirediti pravi spektakl.

Linker
19. travanj 2024 03:18