UFC

Jose Aldo se umirovio: Zaključio bogatu karijeru nakon čak osamnaest godina

Jose Aldo 

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
Iako je šteta, zaslužio je uživati u zasluženoj mirovini

Izgleda da je još jedna velika karijera došla svome kraju. Osamnaest godina aktivnog natjecanja, a većina toga na visokom nivou krasilo je jednog od najlegendarnijih aktivnih boraca u UFC-u trenutno, Josea Alda. Prema navodima nekih poznatih novinara, Aldo se umirovio iako mu je ostala još jedna po UFC-ovom ugovoru.

Posljednjih trinaest godina Aldo je proveo u UFC-u gdje je i bio prvak. Aldo se protiv vjerojatno svih najvećih imena svoje kategorije, a i njega se često navodi kao jednog od najboljih boraca, a njegova ostavština će se sigurno još dugo vremena pamtiti.

Prije nekoliko dana njegov dugogodišnji trener Andre Pedernerias je govorio upravo o ovoj temi, a cijeli tekst možete pronaći OVDJE.

‘‘Nije mu bio potreban nastavak karijere nakon toga (pobjede nad Edgarom), a sada mu još manje treba. Predlažem mu da završi karijeru. Mislim da je Aldo već ostvario dovoljno, a posljednji meč (protiv Dvalishvilija) ne umanjuje njegovu ostavštinu‘‘, rekao je tada Pedernerias.

Danas tijekom dana su Aaron Bronsteter i Luke Thomas prenijeli ovu vijest, a možete ih sami pogledati ispod:

Luke je napisao da se Jose umirovio s još jednom borbom po UFC-ovom ugovoru, a naveo je i da se umirovio s omjerom 31-8 i da je bio neporažen od petog mjeseca 2006. do dvanaestog mjeseca 2015.

Aldo je nakon uspješne karijere u WEC-u prelazi u UFC 2011. godine, a perolaka je bila njegova nova kategorija. Od četvrtog mjeseca 2011. do desetog 2015. držao je titulu u UFC-u i obranio ju sedam puta, a oduzeo mu ju je Conor McGregor.

Nakon toga, na UFC 200 priredbi Aldo je postao prvivremeni prvak svladavši Frenikeja Edgara, a nakon što je McGregoru pojas oduzet, Aldo je još jednom postao prvak. Uslijedila je borba protiv Maxa Hollowayja koju je izgubio, a izgubio je i revanš.

Odlazi zatim Aldo u bantam kategoriju nakon poraza od Alexandera Volkanovskog, a tu je ostao i do danas. U svojoj bogatoj karijeri je bio na visokom nivou sve do zadnjeg dana i borio se sa najboljim borcima dvizije.

Iako se Aldo osobno nije oglasio, nije ni toliko nemoguće da je ‘objesio rukavice o klin‘. Ukoliko je to istina, jedino što se može reći da se iz sporta povukao kao jedan od najboljih. Zbog toga će njegova ostavština biti u mnogim razgovorima još dugo vremena.

Linker
16. srpanj 2024 06:52