UFC

Aleksa Čamur nije uspio! Nakon dvogodišnje pauze se u UFC-ov kavez vratio porazom, trećim zaredom

Aleksa Čamur

 Instagram (aleksa Camur)
Srpski borac s američkom adresom je pokazao nevjerojatnu izdržljivost i otpornost na udarce, no to mu nažalost nije bilo nešto što će mu donijeti pobjedu

Nakon više od dvije godine pauze se u UFC-ov kavez noćas vratio srpski borac s američkom adresom, Aleksa Čamur. Aleksa nije nastupio od šestog mjeseca 2021. godine i poraza od Nicolaea Negumeraneua, a do večerašnjeg meča protiv Bosera u UFC-u ostvario jednu pobjedu i dva poraza.

Nasuprot njega je noćas stajao bivši teškaš Tanner Boser, koji je nakon niza loših rezultata u teškoj kategoriji prešao u onu ispod. Prije ovog meča je u posljednjih pet mečeva doživio četiri poraza, a posljednji mu je nanio Ion Cutelaba.

Vidno fizički manji Čamur je borbu otvorio uzevši centar kaveza te je tjerao Bosera da se bori sa zadnje noge. Odličan kroše je pogodio odmah na početku, a zatim je ušao u klinč na žicu. Ubrzo su se razdvojili, no Aleksa je ponovno nastavio s klinčem iako ne zadugo. ‘‘Low kickove‘‘ je Boser solidno pogađao, dok je Aleksa na nogama djelovao malo konkretnije. Pogodio je Boser i dobar kratki lakat, a do kraja runde još nekoliko dobrih udaraca i odličan ‘‘high kick‘‘.

Istim tempom je Aleksa nastavio i početkom druge runde, no Boser se probudio i on je bio taj koji je inicirao hrvanje. Pokušao je uz žicu rušiti Čamura, no Aleksa se obranio. S nekoliko jakih krošea Boser je pogodio Čamura koji je bio uzdrman, ali se nije predavao. Boser je uz žicu ponovno pokušavao srušiti Aleksu, no nastavio je s udarcima od kojih je podosta i prošlo. Dosta vremena su proveli na žici, a Boser je kombinacijama pogađao čisto te su svi ostali u čudu koliko dobru bradu Aleksa ima.

Treću rundu su nastavili upravo tamo gdje su stali u prethodnoj, Boser je bio gornji na žici i pokušavao je srušiti Čamura. Razdvojili su se te je Boser ponovno pogodio seriju čistih krošea te ponovno nije uspio nokautirati Aleksu, ali ga je pokušavao rušiti uz žicu, opet bezuspješno. Aleksa je izgledao jako dobro te je vratio nekoliko jakih udaraca koje je Boser itekako osjetio, no Boser je shvatio da mu je klinč na žici najsigurniji recept za pobjedu. Šteta je vidljivo bila na strani Bosera koji je otvorio nekoliko posjekotina na Čamurovom licu. Boser je pogodio dobrih desetak čistih udaraca u bradu u samom finišu runde, ali Aleksa je ipak nekako uspio ostati na nogama.

Pobjedu je odnio Tanner Boser jednoglasnom odlukom sudaca.

Linker
28. travanj 2024 22:20