UFC

Aleksa Čamur ususret novoj borbi: ‘Stipe Miočić je glavni u dvorani‘

Aleksa Čamur i Justin Ledet
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Srpski borac Aleksa Čamur večeras nakon ponoći odradit će svoj treći UFC meč.

27-godišnjak je ugovor s najjačom MMA promocijom izborio prije nepune dvije godine nokautom u drugoj rundi protiv Fabija Cheranta. Borba se održala na ''Dana White's Contender Seriesu'', a Čamur je dobrim nastupom te atraktivnim finišom dobio priliku potpisati za UFC. Debi je odradio u siječnju 2020. godine pobjedivši Justina Ledeta jednoglasnom odlukom sudaca. Ipak, posljednji nastup mladog Alekse nije bio tako uspješan te je poražen od strane Williama Knighta, također na bodove.

Ovaj vikend čeka ga treći nastup, a protivnik će mu biti Nick Negumereanu (9-1-0). Rumunj je odradio jedan nastup pod okriljem UFC-ja te je izgubio od Saparbeka Safarova jednoglasnom odlukom sudaca. Spomenuta borba dogodila se u trećem mjesecu 2019. godine te ostaje za vidjeti koliko je Rumunj napredovao u odnosu na borbu koju je odradio prije više od dvije godine.

U razgovoru s Thomasom Gerbasijem za službenu UFC-ovu stranicu, Aleksa Čamur osvrnuo se na niz tema vezanih za svoju karijeru. Pronašao je i određene razloge zbog kojih nije pružio naročito dobru izvedbu u borbi protiv Knighta:

''Mučio sam se s uživanjem i opuštanjem. Moram si dopustiti veću količinu zabave. U svojoj posljednjoj borbi bio sam prestrog prema sebi i nisam si dopustio zabavu, a zabava je jedan od razloga zbog kojih mnogi uđu u sport. NFL igrač bi odradio svoj posao, a zatim bi se maksimalno opustio. Zašto ne bih i ja? Mnogo sam naučio o sebi i sada sam spreman na uživanje unutar i izvan kaveza. Nema razloga da ne činim oboje.'', izjavio je Čamur.

Naravno, to ne znači kako će talentirani borac manje raditi i trenirati. Trenutno je član ''Strong Style'' dvorane u Clevelandu, a u timskom kolegi Stipi Miočiću ima pravu osobu koja mu može poslužiti kao primjer. Svjestan je toga i mladi srpski borac:

''U dvorani smo izuzetno ozbiljni kada je trening u pitanju. Međutim, zabava ne izostaje. Imamo svojih trenutaka, a mislim kako se mnogi ljudi mogu ugledati na Stipu (Miočića) po tom pitanju. Stipe je glavni, on je autoritet u dvorani, no ostavlja jako dobar dojam na ljude oko sebe te mnogima služi kao primjer. Promatramo ga kako se ponaša izvan dvorane, prije borbi, tokom borbi te učimo od njega.'', prepun je komplimenata bio Čamur prema svom timskom kolegi.

Stipe Miočić poznat je kao šaljivac koji voli spremati razne spačke (prankove) svojim kolegama i prijateljima. Na upit novinara smiju li ostali članovi ''Strong Style'' dvorane raditi spačke Miočiću, Čamur je dodao kako smiju, no pitanje je tko se usudi:

''Ukoliko mi netko kaže da to učinim, držim se sa strane.'', rekao je Aleksa kroz smijeh.

Osvrnuo se Čamur i na svoje buduće planove:

''Želio bih biti super aktivan. U nekom savršenom svijetu, vjerujem da svi žele. Sebe vidim kao borca u tipu Cowboyja Cerronea. Želim doći do faze gdje ću se boriti više puta godišnje. Želim što više iskustva unutar kaveza te se nadam postati onaj borac koji se konstantno bori, skuplja minutažu unutar kaveza te zabavlja ljude.''

Krajem intervjua, mladi borac još jednom se dotaknuo mentalnog aspekta koji ga je mučio u pripremi za prošlu borbu.

''Želim uživati u svakoj sekundi te stvarati nekakve uspomene ovdje. Želim stvoriti svoju ostavštinu u kavezu.''

Nadamo se kako se Čamur večeras vraća na pobjedničke staze te da će pritom uživati u nastavku stvaranja svog naslijeđa. Na pobjedu prekidom čeka od 2019. godine i spomenutog ''DWCS-a'', a eventualnim ranim prekidom mogao bi se brzo vratiti u kavez te uistinu biti aktivan što je više moguće. Njegova borba zadnja je borba preliminarnog dijela večerašnje priredbe. Početak eventa je u 22:00h po našem vremenu, a ukoliko ne bude nekakvih otkazivanja, Aleksina borba je šesta po redu.

Linker
20. travanj 2024 12:07