UFC

Aleksandar Rakić protiv bivšeg izazivača na Fight Nightu u Južnoj Koreji

Aleksandar Rakić
 Instagram
Napokon je poznato gdje i kad će iduću UFC borbu odraditi jedan od najvećih potencijala UFC-ove poluteške kategorije, Aleksandar Rakić. Bit će to 21. prosinca na Fight Nightu u korejskom Busanu, a tamo ga čeka borba protiv Volkana Oezdemira.

Nakon što je prvog dana lipnja u Stockholmu nokautirao Jimija Manuwu, Aleksandar Rakić poslao je značajnu poruku poluteškoj kategoriji UFC-a. Nije zapravo trebao puno govoriti, udarac nogom kojim je brutalno uspavao Engleza predstavio je dovoljno jaku poruku sam po sebi. Sve od tada čekalo se tko bi mogao biti idući protiv atraktivnom borcu iz Austrije. Znalo se samo da će to biti netko iz Top 10 poretka, na ivicu kojeg je i on tim putem zakoračio.

Kroz kuloare i komentare nekako se kao najizglednije ime činio bivši izazivač Volkan Oezdemir. Nakon što je u svoj posljednjem nastupu podosta uvjerljivo savladao Ilira Latifija, Švicarac je postao još relevantnija opcija. Na kraju se to potvrdilo, odnosno Rakić i Oezdemir međusobno će se boriti na posljednjoj ovogodišnjoj UFC priredbi.

Ona će se 21. prosinca održati u korejskom Busanu. Bit će to prvi UFC-ov event u toj državi nakon studenog 2015. godine. Tad su program u Seoulu predvodili Benson Henderson i Jorge Masvidal, a taj event pamtimo i po otkazanom planiranom nastupu Mirka Filipovića protiv Anthonyja Hamiltona. Za sada nije poznata glavna borba te priredbe, ali pretpostavlja se kako bi vodeća zvijezda trebao biti Chan Sung Jung. Kao glavni kandidat za njegovog protivnika trenutno kotira Brian Ortega.

27-godišnji Aleksandar Rakić (12-1, 4-0 UFC) na mala je vrata ušao u UFC, ali je vrlo brzo ostavio vrlo jak dojam na svima koji su gledali njegove borbe. Ovaj borac spojio je svoj talent s velikom količinom uloženog rada i truda pa ne treba čuditi njegov brzi uspon prema vrhu. Tako će nešto više od dvije godine nakon svog debija imati priliku napasti bivšeg izazivača. Pobjeda nad Volkanom Oezdemirom svakako bi ga trebala baciti na Top 5 protivnika već u idućoj borbi.

No, to će biti sve samo ne lagan posao za Rakića. Volkan Oezdemir (16-4, 4-3 UFC) je pobjedom u posljednjoj borbi dokazao kako je loša forma iza njega. Zapravo, dokazao je to već i u jednoj borbi ranije, kad je protiv Dominicka Reyesa poražen podijeljenom odlukom u vrlo neizvjesnoj borbi. Tako su porazi od Daniela Cormiera i Anthonyja Smitha iza njega te može krenuti graditi svoj novi put prema poziciji izazivača. Hoće li u tome uspjeti, saznat ćemo 21. prosinca.

Linker
30. travanj 2024 14:04