UFC

Ortega i 'Zombie' predvode posljednji ovogodišnji UFC event

Brian Ortega i Chan Sung Jung
Nakon što prvi pokušaj ugovaranja borbe Briana Ortege i Chan Sung Junga nije donio ploda, iz druge je UFC uspio u svojoj namjeri. Tako će ova dva sjajna borca perolake kategorije predvoditi posljednji ovogodišnji UFC event, koji se 21. prosinca održava u korejskom Busanu.

Čim je postalo poznato kako će se Octagon vratiti u Južnu Koreju, za pretpostaviti je bilo kako će glavna zvijezda programa biti Chan Sung Jung (15-5, 5-2 UFC). Borac globalno puno poznatiji pod nadimkom "Korean Zombie" u lipnju je nastupio prvi put od studenog prošle godine i nesretnog poraza od Yaira Rodrigueza, kad je nokautiran u posljednjoj sekundi borbe koju je vodio na sudačkim karticama. Nokautom u prvoj minuti borbe savladao je Renata Moicana.

Ova borba već se ranije ugovarala i čak se govorilo kako treba predvoditi Fight Night održan prošlog vikenda u Mexico Cityju. Tada se to nije uspjelo dogovoriti, ali jedan drugog nastavili su prozivati i bilo je očito kako će UFC napraviti nešto po tom pitanju. Zapravo, ugovaranje nije nikoga iznenadilo, posebno jer borba ima smisla prema više kriterija. Ortega se trenutno nalazi na drugom mjestu ljestvice kategorije, dok se "Zombie" nalazi na šestom. No, gledajući na to tko se nalazi na preostalim mjestima, ova borba zapravo je najrealnije uparivanje.

Ortegi (14-1, 6-1 UFC) će ovo također biti prvi, a očito i jedini nastup u 2019. godini. U prosincu će proći godinu dana od njegovog prvog poraza u karijeri, odnosno od teških batina koje mu je nanio Max Holloway. Ortega niti u jednom trenutku nije bilo blizu osvajanja titule i zapravo je to bila jedna od uvjerljivijih obrana UFC naslova u posljednje vrijeme.

Za ovaj isti event prošlog je tjedna najavljena i sjajna borba poluteške kategorije između Aleksandra Rakića i Volkana Oezdemira.

Linker
04. svibanj 2024 06:17