UFC

Alex Pereira napravio veliki skok u poretku izazivača: ‘P4P‘ poredak i dalje ima istog ‘kralja‘

Alex Pereira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Podosta promjena doživjele su UFC-ove rang ljestvice nakon prošlotjedne UFC 276 priredbe

Kako to već tradicionalno biva, utorkom dobivamo uvid u ažurirane UFC-ove rang ljestvice. UFC 276 event ponudio je pregršt obračuna između rangiranih boraca i stoga se dogodilo podosta značajnih promjena.

Najveći skok svakako je onaj Alexa Pereire. Brazilski borac srednje kategorije nastupio je na UFC 276 eventu kao nerangirani borac, a sada zauzima šesto mjesto u poretku izazivača srednje kategorije. Pobjeda nad dosad četvrtorangiranim Stricklandom nije bila dovoljna da ga gurne sve do četvrtog mjesta, ali ne može Pereira biti nezadovoljan niti ovakvim skokom. Što se Stricklanda tiče, on je od danas sedmorangirani izazivač u toj kategoriji.

Velik skok unutar srednje kategorije upisao je i Andre Muniz. Brazilski majstor partera pobijedio je Uriaha Halla i zauzeo je njegovo deseto mjesto u poretku izazivača. Muniz je tako skočio tri mjesta, dok je Hall skliznuo tri pozicije i sada je 13.

Dricus du Plessis pobijedio je Brada Tavaresa i također je uskočio u prvih 15. Južnoafrički borac zauzima 14. mjesto, a Tavares je s 12. mjesta pao na 15. mjesto u poretku izazivača. Edmen Shahbazyan i Chris Weidman više nisu rangirani izazivači.

Perolaka kategorija također je doživjela određene promjene, ali pomicali su se borci koji nisu niti nastupali. Volkanovski je i dalje prvak, a Holloway je unatoč uvjerljivom porazu zadržao prvo mjesto u poretku izazivača. Josh Emmett skočio je s četvrtog na treće mjesto, ali pritom nije obišao Yaira Rodrigueza. Naime, Emmett i Meksikanac dijele treće mjesto. Ista situacija je između Calvina Kattara i Arnolda Allena. Allen je skočio sa šestog na peto mjesto, ali Kattar je također ostao peti.

Maycee Barber također je upisala lijep skok u poretku muha kategorije. Pobjedom protiv Jessice Eye zamijenila se s njom za mjesta. Barber je sada deseta, dok Eye zauzima 13. mjesto. Jessica Eye umirovila se nakon tog poraza i vjerojatno će idući tjedan biti uklonjena iz poretka.

Jalin Turner pobjedom protiv Brada Riddella također je zaslužio broj pokraj svog imena, a sada je 14. u poretku izazivača lake kategorije. Riddell više nije rangiran, kao niti Diego Ferreira koji je dosad držao 15. mjesto. Njegovu poziciju preuzeo je Damir Ismagulov koji je nedavno porazio Gurama Kutateladzea.

Mnoge je zanimalo što će se dogoditi na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Radi se o poretku koji određuje najboljeg borca na rosteru, neovisno o težinskoj kategoriji u kojoj nastupa. Velteraš Kamaru Usman već neko vrijeme drži prvo mjesto te ljestvice, a šuškalo se kako bi Alexander Volkanovski mogao preuzeti tron i postati novim ‘‘P4P kraljem‘‘. To se nije dogodilo, ali određenih promjena u poretku ipak je bilo

Max Holloway skliznuo je sa šestog na osmo mjesto, a preskočili su ga Dustin Poirier i Aljamain Sterling. Jon Jones pao je s devetog na jedanaesto mjesto. Deiveson Figueiredo i Jiri Prochazka dijelili su deseto mjesto uoči ovog tjedna, ali Prochazka je borac koji je preuzeo Jonesovo deveto mjesto, a Figueiredo je ostao na desetom mjestu.

Kompletan poredak UFC-ovih rang ljestvica možete pogledati OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 13:55