UFC

Kladionice objavile koeficijente na meč Adesanye i Pereire: Izzy je osjetni favorit

Israel Adesanya i Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Unatoč dvama pobjedama nad Izzyjem, Pereira će u meč za titulu ući kao autsajder

UFC 276 event uspješno je okončan u ranim nedjeljnim satima i promocija se može okrenuti onom što slijedi. Alexander Volkanovski po treći puta savladao je Maxa Hollowayja i stavio je točku na ‘‘i‘‘ kad je to rivalstvo u pitanju.

Vrijeme je za neke druge izazivače, no tu se nameću određeni problem. Dojam je kako je Max Holloway osjetno kvalitetniji od svih ostalih izazivača, a Volkanovski ga je deklasirao ovog vikenda. Josh Emmett trenutno je najizgledniji kandidat za sljedećeg izazivača, ali taj meč ne privlači naročito velik interes javnosti.

Tu su nadolazeći izazivači poput Arnolda Allena, Brycea Mitchella i Movsara Evloeva, ali on tek trebaju izboriti ‘‘title shot‘‘. Volkanovski zbog svega toga izazove traži na nekim drugim mjestima, odnosno u lakoj kategoriji. Australac je nakon pobjede nad Maxom izjavio kako bi se rado okušao u meču za titulu prvaka lake kategorije, a Charles Oliveira bio bi njegov protivnik. Ta borba bila bi puno interesantnija publici nego meč između Volkanovskog i Emmmetta, no Islam Makhachev ima puno više izgleda za obračun s Oliveirom. Unatoč tome, kladionice su pustile prve koeficijente za potencijalni meč između Volkanovskog i Oliveire, a Brazilac je očekivano favorit.

1.77 iznosi otvarajući koeficijent na pobjedu ‘‘Do Bronxa‘‘, dok je 2.10 koeficijent na pobjedu prvaka perolake kategorije. Oliveira bi u taj meč ušao s osjetnom prednošću u veličini. 12 centimetara razlike u visini i osam centimetara prednosti u ‘‘reachu‘‘ neki su od faktora koji idu u korist Brazilca. Treba istaknuti kako je i Max Holloway jednako visok kao Oliveira, ali ipak s osjetno manjim ‘‘reachom‘‘. Naime, Oliveirin raspon ruku za 13 je centimetara dulji od Maxovog. Također, razlika u kilaži na sami dan borbe također bi vjerojatno bila u korist Charlesa Oliveire.

Meč koji ima veće šanse za održati se, a isplivao je nakon UFC 276 eventa, jeste onaj između Israela Adesanye i Alexa Pereire. Nekoć veliki rivali iz svijeta kickboksa, vjerojatno će se kasnije ove godine obračunati za titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije, a kladionice su i tu pustile prve koeficijente.

Iako je Pereira dvaput porazio Adesanyu u kickboksu, a jednom ga je i nokautirao, Izzy kao prvak UFC-ove srednje kategorije osjetni je favorit. 1.56 bio je početni koeficijent na slavlje Adesanye, a 2.6 je iznos koeficijenta na pobjedu Pereire. Nedugo nakon objave koeficijenata, situacija u BetOnlineu se promijenila i Adesanya je sada nešto manji favorit. 1.61 sada je koeficijent na pobjedu prvaka, dok se pobjeda Pereire spustila na 2.45.

Nema sumnje kako će mnogi pokušati iskoristiti ovaj koeficijent na Alexa Pereiru, ali Israel Adesanya s razlogom je prvak, a upravo iz tog razloga je i osjetni favorit.

Linker
15. travanj 2024 06:35