UFC

Alex Pereira opet pokazao veliko srce: ‘Sport me spasio od ovisnosti‘

Alex Pereira

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
Brazilska UFC zvijezda u novoj je humanitarnoj akciji u kojoj će mladima pružiti podršku u borbi protiv ovisnosti

Zvijezda UFC-a, Alex Pereira, izjavio je da mu je sudjelovanje u sportu spasilo život. Bivši prvak srednje kategorije i trenutni prvak poluteške kategorije, izvan borilišta je otkako je sudjelovao na UFC-u 303 krajem lipnja.

Usred nagađanja o povratku u kavez krajem godine, Pereira se, govoreći o novoj humanitarnoj akciji, otvorio o svojoj borbi s alkoholizmom ranije u životu.

"Ja sam osoba koja je ostavila sve iza sebe, i mislim da mogu pomoći djeci dijeleći svoju priču s njima", rekao je Pereira na svom službenom YouTube kanalu. "Glover (Teixeira) i ja ćemo odraditi trening s djecom, i mislim da će to biti sjajno."

"Imamo sjajan tim s nama i svi idemo na ovu društvenu akciju koja je toliko važna. Ako pratite moj kanal, znate da uvijek pokušavamo raditi ovakve stvari."

"Pomoći ćemo djeci koja se bore s problemima ovisnosti. Znam iz prve ruke koliko je teško nositi se s tim situacijama, i za djecu i za njihove obitelji. Zato ćemo pokušati razgovarajući s njima, pokazati im bolji put. Mogu govoriti o tome kako me sport spasio od ovisnosti o alkoholu."

"Danas sam UFC prvak, ali uvijek kažem da bih se smatrao prvakom u životu čak i da nisam postao prvak u UFC-u. Prevladavanje ovisnosti jedna je od najtežih stvari koje možete učiniti, pa ćemo tamo otići pružiti podršku, i siguran sam da ćemo napraviti nešto značajno", rekao je ‘‘Poatan‘‘.

Linker
12. rujan 2024 22:56