UFC

Alex Pereira otkrio što planira nakon meča s Rountreejem: ‘Neovisno o rezultatu, ovo je moj sljedeći potez‘

Alex Pereira

 Dave Kotinsky/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije zasad ne planira prelazak među teškaše

"Nisi prvak dok ne obraniš titulu prvaka barem jedanput", uzrečica je koju smo nebrojeno puta čuli u svijetu borilačkih sportova. Iako u teoriji neistinita tvrdnja, mnogim borcima ta uzrečica zavukla se duboko u uho i sve to daje dodatni značaj obrani pojasa.

Sigurno i Alex Pereira poznaje ovu teoriju koja mu ne ide u korist kad je u pitanju njegova vladavina u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. "Poatan" je u 11. mjesecu 2022. godine postao prvakom UFC-ove srednje kategorije, ali već u sljedećem nastupu poražen je od strane Israela Adesanye. Bio je to posljednji Pereirin nastup u srednjoj kategoriji, a Brazilac se nakon toga otisnuo među poluteškaše gdje trenutno drži pojas. Pereira je titulu poluteškaškog prvaka dvaput uspješno branio, a iako ga mnogi očekuju u teškoj kategoriji gdje bi pokušao postati prvim UFC-ovim borcem s titulom prvaka u tri različite kategorije, Pereira je prebacio fokus na srednju kategoriju.

Kao da Pereira osjeća da nije dovršio posao u toj kategoriji i nešto ga vuče da se ponovno spusti među "srednjaše". Aktualni prvak je Dricus Du Plessis, a Pereira je putem Instagrama odlučio prozvati Južnoafrikanca.

"Fokusiran sam na svoj sljedeći meč (protiv Khalila Rountreeja) i spreman dolazim na taj meč, ali nikada ne znate što se može dogoditi. Stoga, neovisno o rezultatu tog meča, želim se još jedanput spustiti u srednju kategoriju i pokušati osvojiti pojas. Hej Dricuse, ponesi svoju volju za borbom protiv mene i dokaži da si bolji od mene. Oglasiš li se javno, lako ćemo ovo ugovoriti. Chama.", poručio je Pereira.

Vjerojatno Alex vidi i određeni motiv u činjenici da je Dricus Du Plessis neporažen unutar srednje kategorije, a između ostalih, porazio je Israela Adesanyu, velikog Alexovog rivala. Pereira bi pobjedom nad Dricusom dodatno obogatio svoju ostavštinu i dokazao bi kako je i dalje najbolji borac srednje kategorije. Zadrži li pojas u poluteškoj kategoriji nakon meča protiv Khalila Rountreeja (5.10.), Pereira bi u meču protiv Dricusa imao šansu držati dva pojasa istovremeno.

Prema svemu sudeći, Pereira će nakon Rountreeja krenuti u pripreme za novi meč u srednjoj kategoriji. Taj potez mogao bi dobrano narušiti njegov plan o napadu na pojas u teškoj kategoriji, jer Pereira će morati srezati određenu količinu kilograma kako bi se uspio spustiti u kategoriju do 84 kilograma. Ukoliko nakon toga odluči napasti pojas u teškoj kategoriji, čeka ga nabijanje kilograma, a ni to nije tako lak proces. No, "Poatan" je jasan po pitanju svojih ambicija, a novo osvajanje titule prvaka u srednjoj kategoriji njegova je velika želja.

Linker
05. rujan 2024 13:21