UFC

Alex Pereira otpisao povratak u srednju kategoriju: ‘Sean je moj prijatelj, povratak mi nije u interesu‘

Alex Pereira

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
‘‘Poatan‘‘ se planira u potpunosti posvetiti nastupima u poluteškoj kategoriji

Alex Pereira bio je uistinu zastrašujuća pojava unutar UFC-ove srednje kategorije. 193 centimetra visoki Brazilac, raspona ruku u iznosu 200 centimetara, vrlo brzo je dogurao do titule prvaka.

Nakon samo tri pobjede unutar UFC-ovog kaveza, Pereira je dobio priliku boriti se za pojas, a pojas je uspješno i osvojio u 11. mjesecu prošle godine. Već prilikom prve obrane titule, Pereira je nokautom izgubio od Israela Adesanye, a nakon toga odlučio se na prelazak u višu kategoriju, odnosno među poluteškaše.

Tranzicija nije bila pretjerano iznenađujuća, jer Pereira se zasigurno mučio sa skidanjem kilograma za kategoriju do 84 kg. U svom poluteškaškom debiju, ‘‘Poatan‘‘ je porazio Jana Blachowicza, a ta pobjeda bila je dovoljna za izboriti napad na titulu u poluteškoj kategoriji.

Pereira će 11. studenog (11. mjesec) nastupiti na UFC 295 eventu i borit će se protiv Jirija Prochazke za upražnjeni tron u poluteškoj kategoriji. No, mnoge zanima što je s Pereirom kad je u pitanju srednja kategorija. Prilikom gostovanja u MMA Houru, Pereira je otpisao povratak u srednju kategoriju, posebice nakon što je Sean Strickland preuzeo tron.

‘‘Ne, ne, to nije u mojim planovima.‘‘, rekao je Pereira o povratku u srednju kategoriju, a zatim je dodatno pojasnio.

‘‘Planirao sam se vratiti ako Adesanya i dalje bude prvak. Imao sam u planu možda osvojiti titulu u poluteškoj kategoriji, a zatim odraditi još jedan meč protiv njega (Adesanye). Ali sada to ne dolazi u obzir. Sean (Strickland) je moj prijatelj, a ne radujem se niti skidanju kilaže za srednju kategoriju. Uvijek sam uspješno skidao kilažu, ali težak je to proces za mene i trenutno mi nije u interesu.‘‘, rekao je Pereira.

Ranije ove godine Pereira i Strickland udružili su snage i jedno kraće vrijeme zajedno su trenirali. Među njima je nastalo prijateljstvo i Pereira se očito ne planira boriti protiv Seana. Kad je u pitanju Seanova pobjeda nad Adesanyom, Pereira tvrdi da je on jedan od rijetkih koji nije ostao iznenađen takvim ishodom.

‘‘Još otkako je ugovoren taj meč, ja sam govorio da Sean Strickland od svih tipova ima najviše šanse za poraziti Adesanyu. Način na koji se on bori i kako povezuje segmente, čine ga dobrim borcem. Neću ići u detalje kako ne bih pomogao Adesanyi u revanšu, ali nisam iznenađen. Adesanya je čvrst tip, ali stilovi odlučuju borbe. Ako se Adesanya bude borio na isti način i u revanšu, gledati ćemo nastavak prve borbe.‘‘, zaključio je ‘‘Poatan‘‘.

Srednja kategorija definitivno je na velikom gubitku njegovim odlaskom u višu kategoriju, ali poluteška kategorija dobila je itekako potrebno osvježenje.

Linker
27. travanj 2024 07:38