UFC

Robert Whittaker pojasnio zašto su Australci navijali za Stricklanda: ‘Adesanya mnogima nije dobro sjeo‘

Sean Strickland

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije smatra da je Adesanya tip osobe koja će se rijetkima svidjeti

Israel Adesanya imao je veliku želju nastupiti na UFC 293 eventu održanom protekli mjesec u Sydneyju. ‘‘Izzy‘‘ je uspio nagovoriti UFC-ove čelnike da pruže priliku Seanu Stricklandu jer Dricus Du Plessis nije imao dovoljno vremena pripremiti se za meč u Sydneyju.

Nakon Dricusove odbijenice, Adesanya se i dalje nadao nastupu u Australiji, UFC-ovi čelnici pristali su na ideju koja je uključivala Seana Stricklanda i dobili smo ‘‘main event‘‘. Adesanya kao stanovnik Novog Zelanda očekivao je veliku podršku publike u Australiji i zato je toliko inzistirao na nastupu.

Nažalost po njega, tijekom ‘‘fight weeka‘‘ uslijedio je šok. Kako smo se bližili samom eventu, tako je Sean Strickland dobivao sve veću podršku publike, a čak i na samom eventu, Sean je uživao osjetno veću potporu navijača. Na kraju je Strickland došao i do pobjede, a Israel Adesanya nastup u Sydneyju vjerojatno će pamtiti kao jedan od najlošijih u svojoj karijeri. Niti je obranio titulu, niti je uživao podršku publike.

No, zašto Adesanya nije imao publiku naklonjenu sebi? Australski borac Robert Whittaker pokušao je pojasniti gdje leže razlozi podrške Seanu Stricklandu koji je inače američki borac.

‘‘Nisam bio iznenađen jer su navijali za Stricklanda. Bio bih iznenađen da je bilo obrnuto. Svi znaju da ja nisam prijatelj s ‘Izzyjem‘. Ne mrzim tipa, ali definitivno nismo prijatelji. Jednostavno nismo sjeli jedan drugome, a dojam je da on mnogima nije dobro sjeo. Što se Seana tiče, on je nosio (Krokodil Dundee) šešir. Nosio je šešir i to je to. Možda je taj detalj sve što je trebao za pridobiti publiku.‘‘, započeo je Whittaker u MMA Houru, a dodao je još neke argumente u korist Seana.

‘‘Sean je bio uvredljiv prema mnogim ljudima, ali ne i prema nama u Australiji, barem zasad. Vjerojatno je i to jedan od razloga zašto je dobio podršku. Ali radi se o još nečemu. Publika koja se pojavila na tom eventu voli dobre i čvrste mečeve. Sean je došao tamo, dao je sve od sebe i priuštio je jedno od najvećih iznenađenja u srednjoj kategoriji.‘‘, zaključio je ‘‘Bobby Knuckles‘‘.

Sean Strickland tijekom cijelog ‘‘fight weeka‘‘ zapravo je naglašavao kako je on tip osobe koja je puno bliža ‘‘običnom fanu‘‘, dok se Israel Adesanya drži uzvišeno i ponaša poput nekakve zvijezde. Stricklandova pristupačnost i općenito njegova osobnost, nešto su što očito privlači fanove puno više nego osobnost Israela Adesanye. Whittaker se toga nije dotaknuo, ali to je vjerojatno jedan od glavnih razloga zbog kojeg je Sean uživao veliku podršku.

Linker
28. travanj 2024 08:59