UFC

Alex Pereira poručio Adesanyi: ‘Iznosili su te na nosilima kad smo boksali s velikim rukavicama‘

Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Sjajni brazilski kickboksač nada se velikoj pobjedi ovog vikenda na UFC 276 eventu

Najteži MMA meč u dosadašnjoj karijeri ovog vikenda na UFC 276 priredbi očekuje Alexa Pereiru (5-1, 2-0 UFC). Brazilac će se obračunati s četvrtorangiranim izazivačem srednje kategorije, Seanom Stricklandom.

Pobijedi li Pereira Stricklanda, lako je moguće da će dobiti priliku napasti pojas srednje kategorije, posebice kao Israel Adesanya ostane prvakom nakon ovog vikenda. Već je i pticama na grani poznato da je Pereira dvaput pobijedio Adesanyu dok su obojica bili kickboksači, a ujedno je i jedini borac koji je ikad nokautirao Izzyja.

Adesanya sada suvereno vlada UFC-ovom srednjom kategorijom i ponestaje mu izazivača koje već nije pobijedio. Neke od njih je pobijedio i dvaput, ali protiv Stricklanda i Pereire nikad se nije borio u MMA kavezu. Jedan od te dvojice postat će sljedećim izazivačem, a Pereira je svjestan da ga čeka opasan protivnik.

''Nije me naročito impresionirao, ali privukao je moju pažnju. Nakon što je naš meč ugovoren, pogledao sam njegove borbe. On je opasan, talentiran je i pokazuje svoj potencijal. Moram biti spreman na to'', rekao je Alex.

Sean Strickland borac je koji osim svojim jako dobrim nastupima privlači pažnju i onim što radi izvan kaveza. Sean je poprilično aktivan na društvenim mrežama gdje često dijeli svoje stavove koji nerijetko prelaze granice dobrog ukusa. Jasno je da se Strickland u mnogim slučajevima samo šali i pokušava zabaviti svoje fanove, ali Pereira nije jedan od onih koje je privukao time.

''Iskreno, ne pratim to uopće. Jedina društvena mreža na kojoj sam aktivan jeste Instagram. Nemam korisnički račun na Twitteru. Ali što god on rekao tamo, to mi ne čini nikakvu razliku. Ja sam fokusiran i briga me za provokacije. Znam kako se nositi s time i stoga mi nije bitno što govori.'', objasnio je Pereira.

Osim dugog jezika na društvenim mrežama i konferencijama za medije, Strickland voli pričati i unutar samog kaveza. Poznati su njegovi isječci iz meča s Jackom Marshmanom gdje je više puta pokušavao nabrijati Jacka, a povremeno ga je ispitivao zašto ne želi pasti nakon toliko primljenih udaraca. Pereira tvrdi da je spreman i na takve stvari.

''Ja čak mogu i uzvratiti po tom pitanju. U svom posljednjem meču, bilo je trenutaka gdje sam zapljeskao njegovom kutu zbog nekih stvari koje su mu govorili. Ponekad se time koristim kao strategijom. Nije to nešto što me smeta. Možda on takve stvari radi jer je frustriran. Kroz njegove akcije, shvatit ću koje su njegove namjere. Mogla bi to biti dobra stvar za mene.'', objasnio je ''Poatan''.

Pereira je u nastavku razgovora s medijskim predstavnicima istaknuo kako očekuje veliku pobjedu, ali da to ne mora nužno biti nokautom. Bitno mu je da pobijedi čisto te da se ne povlače nikakvi repovi i kontroverze. Prekid bi bio samo dodatni bonus.

Naravno da je Adesanya također morao biti spomenut. Prije desetak dana održana je konferencija za medije u Australiji, a Israel Adesanya tada se osvrnuo na svoja dva poraza od Pereire.

''Ova TikTok generacija ima pamćenje koje seže 15 sekundi unatrag i stoga puno toga zaboravljaju. Oni su vidjeli njegov nokaut protiv mene, ali nisu gledali prvi meč, a čak niti drugi sve do finiša. Ovo nije kickboks, nego MMA. Ne borimo se u rukavicama veličine jastuka, nego u rukavicama od četiri 'unce'. To su ubojita oružja i jedva čekam zabiti ih njemu u lice, nakon što prođem kroz Jareda Cannoniera.'', izjavio je prvak UFC-ove srednje kategorije.

Alex Pereira na jučerašnjoj konferenciji za medije dobio je priliku osvrnuti se na tu izjavu, a Brazilac smatra kako male rukavice njemu idu još više u prilog.

''Sada pričamo o rukavicama od četiri unce, ubojitom oružju. Ali kad smo se borili s velikim jastucima (kickboksačkim rukavicama), iznosili su ga na nosilima. Stoga zamislite što će se dogoditi s rukavicama od četiri unce.''

Linker
20. travanj 2024 06:48