UFC

Alexander Gustafsson ponovno ozlijeđen, otkazao ugovorenu iduću borbu

Alexander Gustafsson
 IBL/Shutterstock Editorial/Profimedia
UFC Fight Night 191 ostao je bez borbe švedskog i škotskog poluteškaša

Za 4. rujna bio je planiran kao datum povratka Alexandera Gustafssona u polutešku kategoriju, nakon neuspješnog prošloljetnog izleta u tešku, gdje je poražen od Fabricija Werduma. No, sad je prisiljen borbu protiv Paula Craiga otkazati zbog za njega već uobičajenog razloga. "Mauler" je ponovno ozlijeđen. Tako će UFC Fight Night 191 vjerojatno ostati bez jedne vrlo interesantne borbe.

Promocija još nije službeno otkazala borbu, kao što nije poznata niti priroda ozljede, no MMA Junkie je otkrio kako su vijest dobili iz relevantnog izvora.

Bivši trostruki izazivač za titulu i čovjek koji je Jonu Jonesu pružio najtežu borbu u karijeri trenutno se nalazi unutar niza od tri poraza. Bolji od njega prvo je bio Jones, koji je u njihovom drugom meču puno lakše odradio posao nego par godina ranije, zatim Anthony Smith, a onda i spomenuti Werdum, koji ga je ugušio u prvoj rundi. Gustafsson je inače poznat po velikim problemima s ozljedama, zbog čega je unutar svoje karijere nastupao puno rjeđe nego što su ga svi htjeli vidjeti.

Trenutno nije poznato što bi se moglo dogoditi s Craigom, koji ne zna za poraz već punih pet borbi te se ovim putem nadao najvećoj pobjedi karijere, koja bi ga usmjerila prema Top 10.

UFC Fight Night 191 predvodi borba Darrena Tilla i Dereka Brunsona, a ista na svom programu ima europski štih. Isto tako, vrijeme održavanje također će biti prilagođeno europskoj publici pa je zbog toga još veća šteta što ovaj europski ogled nećemo imati priliku gledati.

Bit će zanimljivo vidjeti što će Gustafsson odlučiti nakon još jedne ovakve ozljede, iako još uvijek ne znamo koliko je ista ozbiljna. Već je nekoliko puta 34-godišnji Šveđanin bio na rubu umirovljenja, no svaki put je odlučio nastaviti.

Linker
21. travanj 2024 21:50