UFC

Alexander Volkanovski objasnio što će napraviti ako ga Makhachev sruši: ‘Neću paničariti‘

Alexander Volkanovski 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Istaknuo je kako je gotovo neizbježno da će završiti na podu u tom meču

Druga UFC-ova PPV priredba u 2023. godini bit će UFC 284, a održat će se 11. veljače (drugi mjesec) u Perthu, u Australiji. Alexander Volkanovski će na domaćem terenu pokušati doći do onoga što dugo želi – pojasa u lakoj kategoriji i prestižnog statusa dvostrukog prvaka.

Još otkako je Islam Makhachev na UFC 280 priredbi u Abu Dhabiju svladao Charlesa Oliveiru, poznata je informacija da će prvak perolake kategorije biti sljedeći izazivač za titulu u lakoj kategoriji. Mnogi se od tad pitaju hoće li se Volkanovski moći nositi sa Islamovim fizikalijama, no to za sad možemo samo nagađati.

Međutim, Volkanovski je rekao kako se ne boji Islamovih rušenja:

‘‘Puno ljudi jednostavno pokušava spriječiti da se borba preseli u parter. Meni je samo bonus ako borba ne ode dolje ali svakako moram biti spreman na to jer postoji dobra šansa da će tamo otići. Postoje velike šanse da upiše dobro rušenje, bacanje, što god. Ne bih bio iznenađen da ne uspije.‘‘, rekao je Volkanovski u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘No, garantiram vam ovo: ako uspije, bit ću pribran i miran. Izborit ću se da se vratimo na noge i neću paničariti. Nećete me vidjeti da gubim koncentraciju, priprema je sve. Budite spremni.‘‘, zaključio je.

Što će se i kako događati u toj borbi, u ovom trenutku se može samo nagađati. Makhachev je fizički uistinu snažan i odličan je borac, no Volkanovski je s razlogom broj jedan na ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. Jedna stvar je sigurna – čeka nas odlična priredba i odličan ‘‘main event‘‘.

Linker
25. travanj 2024 04:15