UFC

Alexander Volkanovski želi borbu protiv Aljamaina Sterlinga: ‘Ukoliko pobijedi O‘Malleyja, zaslužio je‘

Aljamain Sterling

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Sama činjenica da Volkanovski mora protivnike tražiti u drugim kategorijama nešto već govori

Prvaka perolake kategorije, Alexandera Volkanovskog, ove subote čeka novi pokušaj obrane titule. Privremeni prvak Yair Rodriguez će dobiti priliku osvojiti i ‘‘pravi‘‘ pojas, a mnogi upravo Yaira vide kao najveći test za Volkanovskog u perolakoj kategoriji. Ukoliko prođe i njega, ostat će jako malo boraca s kojima će se Volkanovskog moći upariti.

Velika nada je upravo zbog toga Aljamain Sterling. Ovog ljeta će protiv Seana O‘Malleyja pokušati obraniti svoj pojas u bantam kategoriji, nakon čega prelazi u perolaku. Upravo tu Volkanovski vidi svoju priliku i novi izazov te se nada i meču protiv njega u skorijoj budućnosti.

‘‘Ako Sterling dođe tamo i pobijedi Seana, mislim da je definitivno zaslužio priliku. Koliko bi to onda bilo obrana titule? Tri ili četiri? To je to onda. Mislim da je to to. On je velik tip, ali da, ispred sebe ima dosta teškog tipa. No, to je također još jedna dobra mogućnost. Puno je opcija‘‘, rekao je Volkanovski za MMA Junkie.

Sama činjenica da Volkanovski mora protivnike tražiti u drugim kategorijama nešto već govori. Ukoliko pobijedi i Rodrigueza, teško je reći da se neki novi izazivač posebno izdvojio nakon njega. Ilia Topuria se velikom pobjedom nad Joshom Emmettom prometnuo ka vrhu, ali sigurno bi mu trebala još jedna pobjeda prije okršaja s Volkanovskim.

Revanš protiv Islama Makhacheva u lakoj kategoriji je također jedna od opcija, ali pitanje je kad bi se to moglo dogoditi. Dana je rekao da želi vidjeti po jednu obranu titule od svakog prije eventualnog revanša, no Islam trenutno ni nema dogovoren neki meč.

Linker
08. svibanj 2024 22:32