UFC

Henry Cejudo o ostavštini Alexandera Volkanovskog: ‘Ne možete poreći da je među najboljima ikad, a ubrzo će prestići Alda!‘

Alexander Volkanovski

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Iako ga je donedavno zvao ‘prosječnim‘, sada je Cejudo postao naklonjen Volkanovskom

Alexander Volkanovski je besprijekoran u perolakoj kategoriji. “The Great” će predvoditi UFC 290 ove subote u Las Vegasu te se vraća se u diviziju u kojoj je stekao ime nakon neuspjelog pokušaja osvajanja pojasa u lakoj kategoriji u veljači (drugi mjesec) ove godine kada ga je porazio Islam Makhachev.

Neospornom prvaku na putu će stajati privremeni prvak iz Meksika, Yair Rodriguez. No, jedan od boraca koji je htio napasti njegov pojas još i prije Meksikanca jest bivši dvostruki prvak muha i bantam kategorije Henry Cejudo. Konstantno označavajući Volkanovskog kao "prosječnog", Cejudo se nadao da će mu na kraju uzeti naslov u trećoj diviziji kada se vrati iz svoje trogodišnje mirovine. Nažalost po njega, planovi su mu propali porazom podijeljenom odlukom od trenutnog kralja bantam kategorije Aljamaina Sterlinga u petom mjesecu.

Sada se situacija ponešto promijenila te "Triple C" sipa hvalospjeve Volkanovskom i vjeruje da pobjeda protiv Rodrigueza može podići "Volka" na potpuno novu razinu, čak i do statusa najboljeg svih vremena u toj kategoriji.

"Gdje ovakva pobjeda stavlja Alexandera Volkanovskog? Kako biste ga rangirali? Bi li na kraju pobijedio Josea Alda u njegovom ‘primeu‘? Moj odgovor je 100 posto. Ne samo da bi pobijedio Alda, nadmašit će i njegov rekord brojčano, a na način na koji je to činio je nevjerojatan, pobjeđivao je one koji su slavili protiv Alda. Napravio je nevjerojatan posao i ono što nedostaje Alexanderu Volkanovskom nakon ove borbe potencijalno je još jedan pojas", rekao je.

Obožavatelji, borci i stručnjaci MMA zajednice već dugo smatraju Alda najboljim u perolakoj kategoriji svih vremena. Da bi zaradio svoju prvu priliku za pojas, Volkanovski je onomad morao proći kroz kralja Rija na neprijateljskom teritoriju, porazivši legendu jednoglasnom odlukom sudaca. Trenutačno, Volkanovski ima pobjede nad svakim drugim UFC prvakom perolake kategorije osim McGregora, ali to mu nije potrebno jer je ionako pri samom vrhu liste najboljih svih vremena.

Linker
28. travanj 2024 03:43