UFC

Ali Abdelaziz poručio borcima: ‘Ako vam se ne sviđaju plaće u UFC-u, idite u Bellator ili PFL‘

Ali Abdelaziz

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Poznati menadžer opet kontrira javnosti

Renomirani menadžer i čovjek koji vodi karijere brojnim MMA borcima od kojih su neki trenutno i prvaci UFC-a, nedavno je rekao da su borcima vrata za odlazak uvijek otvorena ukoliko nizu zadovoljni uvjetima koje im nudi UFC, a tu se prije svega misli na honorare i plaće.

Plaće boraca nisu nikakva nova tema. Već godinama se ona provlači po naslovnicama svjetskih borilačkih medija, a provlači se uglavnom u negativnom kontekstu. Uvijek se smatra kako su borci potplaćeni a o tome su govorili i Francis Ngannou, Tony Ferguson, Aljamain Sterling i drugi. Međutim, Abdelaziz malo drugačije razmišlja.

‘‘Dana White je čovjek od riječi. On je jako dobar čovjek. On radi toliko stvari za borce kojih ljudi nisu ni svjesni. Troši milijune dolara kako bi pomogao ljudima, a ne mora to raditi. No, svi uvijek samo kritiziraju plaće boraca. U redu, ako ti se ne sviđa, nemoj ni potpisivati za UFC. Imate Bellator, PFL, ONE. Odite i potpišite tamo‘‘, rekao je Ali.

‘‘Ako želite više novca, nema problema. Nađite se s Mickeyjom Maynardom, Hunterom Campbellom i dogovorite se. Sve je do veza koje imate‘‘, zaključio je.

Nije ovo prvi put da Ali brani UFC i govori stvari ovoga tipa, no većina boraca se vjerojatno neće složiti s tim. Abdelaziz je inače i poznat po izjavama koje se kose s mišljenjem većine borilačke zajednice, tako da je i bilo za očekivati da će i o plaćama govoriti drugačije.

Linker
25. travanj 2024 07:18