UFC

Ali Abdelaziz tvrdi: ‘Da se Khabib sutra vrati iz mirovine, završio bi Adesanyu unutar tri runde‘

Ali Abdelaziz

 Screenshot (youtube, Hotboxin‘ With Mike Tyson)
Kaže kako Khabib trenutno ima preko 90 kilograma

Još od njegovog umirovljenja krajem 2020. godine o Khabibu se iznose razne teorije; najčešće su pak one o njegovim potencijalima u velter kategoriji, odnosno razglaba se kako bi prošao sa aktualnim prvakom Kamaruom Usmanom.

Ali Abdelaziz, kontroverzni menadžer ovog puta je otišao korak dalje, naime, iznio je mišljenje kako bi Khabib završio aktualnog prvaka srednje kategorije, Israela Adesanyu u manje od tri runde.

Tijekom svog intervjua za Sherdog, Ali je istaknuo kako je mnogo puta svjedočio Khabibovoj dominaciji nad borcima raznih kategorija, od veltera pa sve do teške. Također je rekao kako Khabib trenutno ima oko 90 kg te mu Adesanya ne bi bio problem.

''Reći ću nešto iako znam da će me dosta ljudi popljuvati zbog toga. Khabib sad ima 90 kg, te da se sutra vrati i skine na 84, zaustavio bi Israela Adesanyu unutar tri runde. To je moje mišljenje.'', rekao je Ali za Sherdog.

Nastavio je: ''Tukao je teškaše, poluteškaše, velteraše i druge. Da sutra dođe Dani i traži da ga pusti da se bori u srednjoj, završio bi Adesanyu unutar tri runde jer on ne bi mogao zaustaviti njegovo hrvanje. Da se vrati i bori u srednjoj, odmah bi postao prvak.''

Teško je stvoriti bilo kakvu predodžbu ovakvog meča, iako smo vidjeli kako Khabib zadržava u parteru bez problema i puno većeg Rockholda. S druge strane, Adesanya je jedan od najboljih stand-up boraca na svijetu sa odličnom obranom od rušenja i izazov je za apsolutno svakoga.

Iako Ali često ovako 'potpaljuje' vatru, sumnjamo da bi se Khabib borio u srednjoj kategoriji sve da se i vrati natjecanju.

Linker
26. travanj 2024 17:27