UFC

(VIDEO) UFC objavio odličan prilog o Khabibu uoči primitka u Kuću slavnih

Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Umirovljeni dagestanski borac ovog tjedna ući će u u UFC-ovu Kuću slavnih

U sklopu ovotjednog UFC-ovog International Fight Weeka, UFC će održati ceremoniju primanja u Kuću slavnih. Jedan od primljenih u ''Hall of Fame'' bit će i Khabib Nurmagomedov (29-0, 13-0 UFC).

Jedan od najboljih i najdominantnijih boraca u povijesti ovog sporta, službeno se umirovio 24. listopada (deseti mjesec) protekle godine. Nurmagomedov je u mirovinu otišao na vrhu, kao neporaženi borac i prvak UFC-ove lake kategorije.

Khabibov razlog povlačenja bila je smrt njegovog oca koji je preminuo nekoliko mjeseci prije njegovog meča s Gaethjeem. Khabib je obećao majci kako će mu to biti posljednja borba i tu odluku je ispoštovao. Sada, nakon što je prošlo nešto više od godine i pol, Khabiba čeka velika čast od strane UFC-a.

30. lipnja (šesti mjesec) bit će održana ceremonija primitka u Kuću slavnih, a zajedno s Khabibom, primljen je i njegov veliki prijatelj i timski kolega Daniel Cormier.

Ususret nadolazećoj ceremoniji, UFC je u sklopu svog Connected serijala pripremio kraći prilog unutar kojeg mnogi borci daju svoj osvrt na Khabiba Nurmagomedova. Imena poput Joe Lauzona, Belala Muhammada, Michaela Chandlera i mnogih drugih dive se Khabibovoj karijeri, njegovoj neporaženosti i činjenici da nikada nije izgubio niti rundu.

Michael Chandler posebno je impresioniran Khabibovom pobjedom protiv Justina Gaethjea.

''Razmislite li samo o pritisku koji nosi branjenje titule svjetskog prvaka i dodate li tome činjenicu da je on upravo ostao bez oca, svog heroja i trenera. Prosječno ljudsko biće nikad ne bi moglo pružiti takav nastup pod takvim okolnostima.'', objasnio je Chandler, a kasnije je dodao kako Khabib u Kuću slavnih ulazi zbog borilačke karijere, ali da bi mjesto u ''HOF-u'' mogao zaslužiti i svojom trenerskom karijerom.

Radi se o zbilja zanimljivom prilogu i podsjetniku na neke od najvećih Khabibovih pobjeda, a kako su UFC-ovi borci prokomentirali sve specijalne trenutke, pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
11. travanj 2024 11:26