UFC

Aljamain Sterling iznio svoje mišljenje: ‘Petr Yan nije pokraden protiv O‘Malleyja, bilo je blizu‘

Aljamain Sterling

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Borbu je gledao iz svlačionice dok se zagrijavao, ali kasnije je morao opet

Prošlog tjedna na UFC 280 priredbi Aljamain Sterling obranio je titulu u bantam kategoriji protiv T.J. Dillashawa. Već u prvoj rundi Sterling je rušio Dillashawa koji se prilikom pada nezgodno dočekao na ruku te iščašio rame tako da lijevu ruku u meču nije ni mogao koristiti.

Ozljeda je dala svoje u drugoj rundi i Sterling je slavio tehničkim nokautom. Prije ove borbe Aljamain je dvaput pobijedio Petra Yana, iako jednom diskvalifikacijom nakon nezgodnog udarca. Petr je opet poražen u dosta bliskoj borbi protiv Seana O‘Malleyja, a priliku da to prokomentira nije propustio ni Aljo:

‘‘Prva runda je bila vrlo teška za bodovanje, podsjetila me na moju prvu rundu s Yanom u drugoj borbi. Jako, jako teška runda za bodovanje. Morao sam se vraćati da vidim koliko je točno Sean štete nanio i koliko je Yan uistinu kontrolirao‘‘, rekao je Sterling.

‘‘Ako je Sean napravio štetu i Yan imao kontrolu, onda Yan nije trebao dobiti prvu rundu. Gledajući tu borbu izu svlačionice na zagrijavanju sam mislio da je Yan pobijedio… Za dlaku je bola borba. Ali nikako nema govora da se radilo o krađi‘‘, zaključio je prvak.

Do danas se još uvijek polemizira o toj prvoj rundi i borbi općenito, tako da su i borci češće počeli iznositi svoja mišljenja. O‘Malley je ovom pobjedom preuzeo Yanovo prvo mjesto na službenoj rang ljestvici, ali pitanje je hoće li biti sljedeći izazivač.

Često se govori o borbi Sterlinga i Cejuda, no Sterling je sam rekao kako do polovice sljedeće godine uopće neće razmišljati o novoj borbi i protivniku.

Linker
20. travanj 2024 15:57