UFC

Aljamain Sterling jednim ‘tvitom‘ ušutkao je O‘Malleyja: ‘Evo zabavne činjenice koju ignoriramo...‘

Aljamain Sterling

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije pojasnio je pretjerano samouvjerenom borcu neke stvari

UFC 280 event koji će se održati 22. listopada (deseti mjesec) u Abu Dhabiju trenutno na papiru ima potencijal biti jednom od najspektakularnijih priredbi u posljednjih nekoliko godina. Charles Oliveira i Islam Makhachev predvodit će priredbu borbom za pojas u lakoj kategoriji, a titulu će braniti i Aljamain Sterling kojeg čeka obračun protiv T.J. Dillashawa. Radi se o borbi bantam kategorije.

Trenutno su najavljeni i veliki mečevi kao što je onaj između Beneila Dariusha i Mateusza Gamrota te borba velter kategorije između Seana Bradyja i Belala Muhammada. Na programu ‘‘main carda‘‘ naći će se i obračun Petra Yana i Seana O‘Malleyja. Iako je jasno kako event obiluje vrhunskim borcima, a program još nije niti popunjen, Sean O‘Malley upravo svoj meč smatra ‘‘najrazvikanijim‘‘ na cijelom programu. Prije samo nekoliko dana, O‘Malley je uputio određenu provokaciju Aljamainu Sterlingu.

‘‘Mislim da je ovo uopće prvi put da Aljo dobiva PPV bodove. To je prvenstveno jer brani pojas, a to je zeznuto. Duguje mi pedeset posto toga, zato što je moja borba najrazvikanija na cardu. Ne želim oduzimati ništa od Charlesa i Islama, to će biti dobra borba. No ona između mene i Yana, to će biti spektakl‘‘, rekao je O‘Malley.

Dakle, iako je Sean tek 13. borac u poretku izazivača UFC-ove bantam kategorije, a njegov dosadašnji rezime nije naročito impresivan, on svejedno smatra kako je puno veće ime od Aljamaina Sterlinga.

Prvaku se takvi navodi nisu svidjeli i jednim ‘‘tvitom‘‘ ušutkao je samouvjerenog O‘Malleyja.

‘‘Zabavna činjenica koja se ignorira: Ja se od svog trećeg UFC nastupa borim s tipovima koji su top 10 ili top 15. Da sam se borio s ‘kantama‘, kako bi izgledao postotak mečeva u kojima sam došao do finiša? Budimo realni ovdje. Završio sam čak i neke top 5 i top 10 tipove. Nismo svi imali priliku izgledati kao super zvijezde, kao što to ima O‘Malley.‘‘, objasnio je Sterling, a na Instagram profilu stranice Fight Tale istaknuti su protivnici s kojima se Sterling borio te njihov plasman u trenutku borbe protiv Alje.

Trenutni prvak UFC-ove bantam kategorije debitirao je u UFC-u još 2014. godine. Već u trećem UFC nastupu borio se protiv rangiranog protivnika. Takeya Mizugaki tada je bio šestorangirani izazivač bantam kategorije, a Sterling ga je završio ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi. Aljo je nakon toga upisao još 13 UFC nastupa, a samo Augusto Mendes nije bio rangiran od njegovih protivnika.

Završavao je Aljamain borce poput Coryja Sandhagena, Codyja Stamanna i Johhnyja Eduarda, a na bodove je dobivao i vrhunske borce kao što su Petr Yan, Jimmie Rivera, Renan Barao itd.

Sean O‘Malley s druge strane borac je kojem UFC jako pažljivo gradi karijeru. Marlon Vera i Pedro Munhoz bili su njegovi najveći dosadašnji ispiti, a u oba je podbacio. Vera ga je završio u prvoj rundi, a u meču protiv Munhoza, O‘Malley je gubio sve do prekida koji je uslijedio zbog njegovog uboda u oko protivnika.

Jasno je da se O‘Malley pokušava ispromovirati što bolje može, ali borci poput Sterlinga ipak zaslužuju osjetno više poštovanja, naročito od onih boraca koji tek trebaju opravdati očekivanja.

Linker
16. travanj 2024 04:56