UFC

Sterling uzvratio Dillashawu: ‘Ako ja nisam opasan, što to govori o borcima koji su ispod mene?‘

Aljamain Sterling

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije oštro je uzvratio paljbu ka svom sljedećem izazivaču

Iako je Aljamain Sterling prvak UFC-ove bantam kategorije i borac s uistinu impresivnim rezimeom, on još uvijek ne uživa poštovanje koje zaslužuje. Neki mu i dalje zamjeraju način na koji je došao do titule (diskvalifikacija Petra Yana), a borci poput T.J. Dillashawa smatraju kako Sterling nije pravi fajter.

‘‘Pobijedio je posljednju borbu, dok je prva bila poprilično us**n način za osvojiti pojas, a ono što je radio nakon toga je uzrokovalo tu mržnju koju je navukao na sebe. Ali svejedno ne osjećam da je zaradio neko poštovanje da bi ga netko nazvao opasnim borcem‘‘, rekao je Dillashaw u ‘The MMA Hour-u‘.

‘‘On nije netko zbog koga se trebate brinuti kad dođete tamo da će vas završiti i uspavati. Uvijek sam znao da je odličan, ima odlične vještine u onom što radi. Ali za mene, kad ga pogledam, on nije borac. On je više sportaš, a naš je sport pun sportaša i pravih boraca. Želim ga završiti‘‘, pričao je Dillashaw prije dva tjedna u MMA Houru.

Više puta Dillashaw je isticao mišljenje da Sterling nije borac koji je naročito opasan te da se ‘‘boji otvorenih razmjena‘‘. Priliku da dokaže svoje tvrdnje imat će 22. listopada (deseti mjesec) na UFC 280 eventu, a Sterling će također imati puno toga za dokazati.

‘‘Sportaši su oni koji preuzimaju ovaj sport, zar ne? On može govoriti što god želi, ali ja ću biti pametniji, bit ću brži i snažniji. Također ću biti i veći, a onda ćemo vidjeti tko je najopasniji tip u kategoriji. Ovo je kategorija za koju mnogi tvrde da je jedna od najjačih, a ja sam na vrhu. Unatoč tome, on govori da ja nisam opasan? Što to govori o borcima ispod mene? Mislim da on jednostavno sam sebi mora govoriti takve stvari da bi se bolje osjećao. Ako je to njegov način, da omalovažava druge, svaka mu čast. Vidjet ćemo što će se dogoditi 22. listopada.‘‘, rekao je Aljo prilikom sinoćnjeg gostovanja u MMA Houru.

Dok Dillashaw konstantno napada Sterlinga da je bezopasan borac, Aljamain se uvijek dotiče činjenice da je Dillashaw varao, odnosno koristio doping. Tako je i ovaj puta Sterling bio prilično grub i direktan po tom pitanju.

‘‘Čovječe, bio si na istim stvarima kao Renan Barao. Čak i ako nije ista stvar, definitivno si nešto uzimao. Tvoje timske kolege su te odale prije nekoliko godina. Glasine oko toga kruže jako dugo. Mislim da je to znak njegove nesigurnosti i pomaže mu da lakše spava. Očito ne vjeruje svojim vještinama. Nije li fascinantno da ga je Henry Cejudo nokautirao nožnim palcem? Nije ga pogodio potkoljenicom, čak niti stopalom. Palcem ga je nokautirao. Nakon toga se vratio i primio je sve one udarce od Coryja Sandhagena. Hmmm, ne znam. Znam da se može uzeti argument da je skidao previše kilaže, ali preskočite me s tim glupostima. Tip i dalje vara, još uvijek pronalazi načine da to radi. Jednom varalica, uvijek varalica. Bit će tako lijepo prebiti takvog tipa, pogotovo jer ću to učiniti na pošten način. Ipak, poštujem ga unatoč varanju, jer on svejedno mora imati i neke radne navike te motivaciju ustati ujutro, odraditi posao kao i posjedovati tehniku za pobijediti u borbi. Ali on je sve to odradio na prljav način. Nadam se da ću ga ugušiti, jer to bi bila slatka pobjeda nakon svega što je pričao.‘‘, poručio je Sterling koji djeluje motiviranije nego ikad da pobijedi borca kojeg smatra varalicom.

Nema sumnje kako će se obojica pojaviti na maksimumu svojih mogućnosti te večeri u Abu Dhabiju, a takve okolnosti garantiraju nam ‘‘vatromet‘‘.

Linker
23. travanj 2024 06:46