UFC

Aljamain Sterling opako provocira: ‘Yan je tražio lakši izlaz, četiri runde sam dominirao‘

Petr Yan vs. Aljamain Sterling

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov prvak bantam kategorije podijelio je neko posve drukčije viđenje prvog meča

Jučer se navršilo točno godinu dana od borbe Petra Yana i Aljamaina Sterlinga. Rus je tada branio pojas prvaka u bantam kategoriji, ali Aljamain Sterling te večeri postao je novim prvakom. Međutim, titula je došla uz pregršt kontroverze, a revanš ćemo čekati do 09. travnja ove godine.

Naime, krajem četvrte runde, Petr Yan pogodio je Sterlinga ilegalnim udarcem koljenom u glavu. Sterling je uz bolnu grimasu završio na podu, a u određenim trenucima djelovao je totalno ošamućeno. Borbu nije mogao nastaviti i Yan je izgubio diskvalifikacijom. Međutim, brojni fanovi, ali i sam Yan, smatraju kako je Sterling preuveličao utjecaj tog udarca te je odglumio da ne može nastaviti.

Yan je na dvama sudačkim karticama vodio (29-28), dok je Ron McCarthy imao Sterlinga u vodstvu (29-28). Međutim, dojam je bio kako Sterling naglo opada, dok je poznato kako je Yan sve bolji i bolji kako runde odmiču. Yanov presing i dominacija postajali su sve izraženiji te je dojam kako je i sam Sterling bio svjestan toga. Ipak, radilo se o poprilično snažnom udarcu i Petr Yan krivac je za takav ishod.

Ruski borac svjestan je pogreške no željno je iščekivao revanš. Druga borba njega i Sterlinga trebala se dogoditi 30. listopada (deseti mjesec) protekle godine, ali Aljo je morao otkazati nastup zbog problema s ozljedom vrata. Yan je tada osvojio pojas privremenog prvaka, savladavši Coryja Sandhagena, a 09. travnja napokon će imati priliku dokazati da je uistinu bolji borac.

Dok gotovo svi smatraju da je Yan bio osjetno bolji borac tijekom prvog meča te da će to vrlo vjerojatno potvrditi i u drugom, Sterling ima posve drukčije viđenje te borbe. Doduše, teško je reći radi li se o klasičnoj provokaciji ili se Aljo uistinu uvjerio da je bolji borac, no njegova današnja objava na Instagramu izazvala je seriju različitih reakcija.

''Prije točno jednu godinu, natjerao sam 'Cheatr Rat' ('Prevarantskog Štakora') da odabere lakši način za izaći iz meča, nakon što sam dominirao četiri runde te sam ga natjerao da preda svoju titulu prvaka na papiru. Sada, za pet tjedana, omogućit ću mu revanš koji ne zaslužuje i rezultat će biti 2-0. 09. travnja nećeš imati gdje pobjeći. Sad te imam!'', napisao je Aljo, priloživši nekoliko fotografija iz prve borbe.

Teško je Sterlinga shvatiti ozbiljno prilikom ovakve objave, no nema sumnje kako Aljo vjeruje u svoje mogućnosti i pobjedu u revanšu. Američki borac nije pružio dobar nastup u meču kojim je došao do titule, no ne treba zaboraviti da se radi o izuzetno kvalitetnom borcu.

Linker
30. travanj 2024 09:32