UFC

(VIDEO) Dvije borbe za pojas i novi nastup Khamzata Chimaeva: Pogledajte najavu UFC 273 eventa

Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iduća po redu UFC-ova PPV priredba nudi nam fenomenalan program

Iako je UFC 272 priredba tek završila proteklog vikenda, UFC se okrenuo promoviranju sljedeće PPV priredbe. Radi se o UFC 273 eventu koji će se održati 09. travnja (četvrti mjesec) u Jacksonvilleu na Floridi. Program koji su organizatori pripremili izgleda uistinu fantastično.

Alexander Volkanovski i Chan Sung Jung predvodit će event borbom za prvaka UFC-ove perolake kategorije. 33-godišnji Australac makedonskih korijena, titulu će branit treći put i tražit će 21. MMA pobjedu zaredom. ''Korejski Zombi'' drugi put u karijeri pokušat će doći to pojasa UFC-ove perolake kategorije. Prvi pokušaj imao je još 2013. godine, no Jose Aldo tada je bio nepobjediv. Jung je u ovaj meč uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Maxa Hollowayja.

Sunaslovna borba večeri također nudi borbu za pojas, no u bantam kategoriji. Aljamain Sterling i Petr Yan napokon će odraditi revanš koji čekamo godinu dana. 06. ožujka prošle godine, Yan je diskvalifikacijom izgubio meč protiv Sterlinga i tako je ostao bez pojasa. Ruski borac uputio je nedozvoljeni udarac koljenom i Sterling nije mogao nastaviti s borbom. Iako je Yan dominirao, nesmotrenim potezom ostao je bez titule. Revanš dugo čekamo zbog Sterlingovih problema s ozljedom vrata, a Yan je u međuvremenu došao do titule privremenog prvaka. Ruski i američki borac javno se prozivaju još od prvog meča. Yan priznaje da je pogriješio ali Sterlinga nerijetko naziva glumcem i kukavicom, dok Aljamain tvrdi kako će u revanšu potvrditi svoj status prvaka.

Iako će u sklopu UFC 273 priredbe nastupiti i borci poput Kelvina Gasteluma (vs. Nassourdine Imamov), Jairzinha Rozenstruika (vs. Marcin Tybura), Mackenzie Dern (vs. Tecia Torres) itd., MMA fanovi možda se najviše raduju novom nastupu Khamzata Chimaev.

Nevjerojatno talentirani i perspektivni Čečen sa švedskom putovnicom, svoju petu UFC pobjedu tražit će protiv Gilberta Burnsa. Bit će to uvjerljivo najteži ispit za Chimaeva, no pobjedom nad drugorangiranim izazivačem velter kategorije, Chimaev bi mogao postati sljedećim izazivačem. ''Borz'' je dosad bio nevjerojatno dominantan, primio je samo jedan značajni udarac u četiri meča (prema službenim podacima s ufstats.com stranice). Ipak, Burns je daleko iskusniji borac i već nekoliko godina pri sammom je vrhu velter kategorije. Iako se svi veselimo vidjeti Chimaeva u pravom izazovu, dojam je kako se Khamzat zapravo najviše raduje nešto kompetitivnijem protivniku, jer kroz prva četiri meča, nije se niti oznojio.

UFC je u sklopu ove sjajne priredbe izbacio prvu službenu najavu, a video možete pogledati pri dnu ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 08:41