UFC

Aljamain Sterling otkrio kada će braniti pojas prvaka: Henry Cejudo bit će njegov protivnik

Aljamain Sterling

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije tražit će treću obranu pojasa

Već neko vrijeme šuška se o datumu borbe između Henryja Cejuda i Aljamaina Sterlinga. Dvojica boraca trebali bi se obračunati za titulu prvaka u bantam kategoriji, a Sterling je trenutni prvak te kategorije.

Prvotno se špekuliralo da bismo ovaj meč mogli gledati u trećem ili četvrtom mjesecu, ali Sterling je najavljivao da će mu trebati više vremena kako bi sanirao sve svoje ozljede. Henryja Cejuda smatra jako ozbiljnom prijetnjom i želi u potpunosti zdrav i spreman ući u taj meč.

Čini se da taj oporavak neće ipak predugo trajati i da ćemo borbu gledati tijekom ovog proljeća. Sterling je putem svog ‘‘Weekly Scrap‘‘ podcasta otkrio da će se 6. svibnja (peti mjesec) boriti protiv Cejuda, vjerojatno na UFC 288 eventu.

Trenutno nije poznato gdje će se održati taj event, ali više informacija vjerojatno će biti uskoro dostupno. Što se tiče same borbe, menadžeri Henryja Cejuda i Aljamaina Sterlinga zasad nisu službeno potvrdili informacije koje je iznio prvak bantam kategorije, ali za pretpostaviti je da nas uskoro čeka i službena potvrda. Ne bi Sterling tako olako iznio tu informaciju u suprotnom.

Inače, radi se o jako zanimljivom obračunu za pojas. Henry Cejudo bivši je prvak UFC-ove bantam kategorije, a titulu je napustio u petom mjesecu 2020. godine. ‘‘Triple C‘‘ se zapravo i povukao iz sporta nakon što je porazio Dominicka Cruza, a sve od tada nismo ga gledali u kavezu.

Aljamain Sterling s druge strane pojas drži od trećeg mjeseca 2021. godine i pobjede nad Petrom Yanom. Dvaput je Aljo branio svoj pojas, a trenutno je u nizu od osam uzastopnih poraza. Cejudo se povukao u seriji od šest uzastopnih pobjeda, a vidjet ćemo čiji niz će završiti prvom polovicom petog mjeseca.

Linker
18. travanj 2024 14:20