UFC

Amanda Nunes i Julianna Pena dobile novi datum borbe, borit će se tek krajem godine

Amanda Nunes
 Screenshot (youtube, Ufc)
Brazilka je prvi meč morala otkazati zbog pozitivnog testa na COVID-19

UFC-ova prvakinja bantam i perolake kategorije Amanda Nunes pojas u bantamu trebala je braniti 07. kolovoza ove godine u sklopu UFC 265 priredbe. Međutim, Nunes je 29. srpnja bila pozitivna na koronavirus te je borbu morala otkazati, a Julianna Pena morat će se strpiti još neko vrijeme prije nego dobije priliku za osvojiti UFC-ov pojas.

Naime, ove dvije borkinje svoju planiranu borbu odradit će tek krajem godine, točnije 11. prosinca na UFC 269 priredbi, ujedno zadnjem UFC-ovom PPV eventu ove godine. Nagađanja su kako će tu priredbu predvoditi borba za pojas UFC-ove lake kategorije između Dustina Poiriera i aktualnog prvaka Charlesa Oliveire, no ta borba trenutno nije službeno potvrđena. Inače, Julianna Pena nekoliko dana prije UFC 265 priredbe na kojoj se trebala boriti protiv Nunes potegla je pitanje oko istinitosti cjelokupne situacije s Amandom i njene zaraze koronavirusom. Naime, ''Venezuelan Vixen'' smatra kako je Nunes borbu otkazala iz nekih drugih razloga, a naročito joj je nejasno bilo zašto se borba pomiče za četiri mjeseca ako se radi o pozitivnom testu bez izraženijih simptoma koronavirusa. Ipak, Dana White joj je tada rekao da se opusti i da će se uskoro boriti.

Sve to dovelo je do određenih nagađanja kako se Nunes zapravo loše spremila za meč te je tražila odgodu. Kako god bilo, Pena će svejedno dobiti svoju šansu, a ne čeka ju lak posao. Amanda je u nizu od 12 pobjeda zaredom, a pritom je savladala sve najbolje borkinje svijeta u bantam i perolakoj kategoriji. Brazilka je izuzetno dominantna prvakinja, a zadnji nastup odradila je u ožujku ove godine. Samo dvije minute i tri sekunde trebale su joj da submissionom savlada Megan Anderson u borbi za UFC-ov pojas perolake kategorije.

32-godišnja Pena s druge strane u zadnja četiri meča ima polovičan uspjeh. Zadnji nastup odradila je krajem siječnja ove godine te je submissionom (RNC) u trećoj rundi savladala Saru McMann. Međutim, borbu prije te Pena je izgubila također submissionom od Germanie de Randamie. Petorangirana izazivačica u bantam kategoriji daleko je od nekakvog impresivnog niza, no Amanda je počistila većinu bantam kategorije i čelnicima UFC-a nije lako pronaći izazivačicu koju Nunes već nije savladala.

Linker
19. travanj 2024 15:29