UFC

Amanda Nunes nakon dominantne pobjede: ‘Mogla sam ju završiti, ali htjela sam dokazati da sam bolja‘

Amanda Nunes

 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Nova/stara prvakinja UFC-ove bantam kategorije imala je puno toga za dokazati večeras

Jednu od boljih izvedbi u svojoj karijeri pružila je Amanda Nunes na sinoćnjem UFC 277 eventu. Brazilka je utišala kritičare nakon poraza od Julianne Pene u 12. mjesecu prošle godine.

Jako loše izgledala je Nunes u prvom meču protiv Pene i počela su se nametati pitanja o tome koliko je Nunes zapravo dobra. Pomalo je nelogično da se takva pitanja uopće postavljaju nakon što je upisala 12 pobjeda zaredom i godinama vladala bantam kategorijom. Osim toga, Nunes je prvakinja i u UFC-ovoj perolakoj kategoriji, no to nije tako veliko postignuće kao titula u puno konkurentnijem bantamu.

Isticala je Nunes kako je prošla kroz puno poteškoća u trening kampu. Mučila se posljedicama koronavirusa i ozljedama te je došla vidno nepripremljena. Sve to zvučalo je poput izlika, barem dok ne dokaže suprotno.

Amanda je ostala smirena, strpljivo je čekala revanš i sjajnim nastupom potvrdila je svoje navode o prvoj borbi. Jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila je Juliannu Penu i ponovno je zauzela tron u bantam kategoriji. Bilo je to 25 minuta velike dominacije, a Nunes tvrdi da je mogla meč završiti i ranije, ali jednostavno nije htjela.

‘‘Znam da je Julianna žilava. Svjesna sam toga i bila sam spremna na to. Mogla sam ju završiti, ali htjela sam odraditi svih pet rundi s njom kako bih joj dokazala da sam bolja od nje. Ja uistinu jesam bolja od nje i to sam večeras dokazala.‘‘, izjavila je Amanda na konferenciji za medije nakon UFC 277 eventa.

‘‘Dokazala sam i da je ono bio jednostavno njen sretan dan. Ako je trebala postati prvakinjom na takav način, neka joj bude. Imala je svoje vrijeme, ali tome je sada došao kraj.‘‘, poručila je Nunes kojoj je također trebao jedan poraz kako bi joj se vratila motivacija te kako bi shvatila da ne može olako pristupati mečevima protiv izazivačica u bantam kategoriji.

Sada će biti zanimljivo vidjeti što UFC planira za Nunes. Ketlen Vieira nameće se kao sljedeća izazivačica, no možda budemo gledali i trilogiju Amande Nunes i Julianne Pene.

A tko zna, možda se i Valentina Shevchenko odluči ponovno okušati protiv Nunes.

Linker
27. travanj 2024 00:41