UFC

Amanda Nunes otkazala nastup na priredbi planiranoj za 9. svibnja

Amanda Nunes i Joe Rogan
 screenshot/YouTube
UFC-ova dvostruka prvakinja, Amanda Nunes, otkazala je svoju borbu protiv Felicije Spencer ugovorenu za 9. svibnja. Kao razlog toga navela je gotovo nemoguće uvjete za trening te ambiciju da titulu brani uz puni trening kamp sa svim osiguranim uvjetima.

Povratnička UFC priredba, planirana za 9. svibnja, ostala je bez jedne od tri borbe za titulu kojima se promocija nadala. Amanda Nunes odlučila je kako neće riskirati gubitak titule ukoliko nema vremena i uvjeta za kvalitetno se pripremiti.

"9. svibnja neću se boriti. Mislim kako to nije pravo vrijeme za mene. Neka se ova cijela situacija s koronavirusom malo smiri, barem toliko da mogu imati kompletan pripremni kamp. Vidjet ćemo može li se nešto organizirati tijekom lipnja. 9. svibnja se sigurno neću boriti", rekla je za CBS Sports Amanda, koja i dalje namjerava u svojoj idućoj borbi braniti titulu perolake kategorije, a UFC je odlučio kako će to biti protiv Felicije Spencer.

"Sviđa mi se ta borba, volim se boriti protiv djevojaka poput nje. Čvrsta je i konstantno traži borbu, ne bježi od nje. Mislim da takve borkinje izvuku ono najbolje od mene", objasnila je.

Bit će to njena prva obrana titule perolake kategorije, koju je pobjedom nad Cris Cyborg osvojila u prosincu 2018. godine. Prošle godine borila se dva puta, no u obje te borbe branila je titulu u bantamu.

Linker
02. svibanj 2024 00:37