UFC

Ambiciozni Tyron Woodley: 'Prvo ću vratiti titulu, a onda vidjeti što Adesanya ima za ponuditi'

Tyron Woodley
 screenshot/YouTube
Tyron Woodley bez borbe je preko godinu dana, no sad se nada nastupiti što prije. Ima i jasnu ambiciju. Vratiti titulu prvaka, savladati glavne kandidate za napad na istu te nakon toga napasti i titulu srednje kategorije.

Tyron Woodley nije se borio od ožujka prošle godine, kad je uvjerljivijim porazom od Kamarua Usmana ostao bez UFC titule. U međuvremenu su mu dvije borbe bile otkazane. Ona prošlog ljeta, koju je trebao odraditi protiv Robbieja Lawlera, budući da se ponovno ozlijedio, a onda i ova koju je trebao 21. ožujka u Londonu odraditi protiv Leona Edwardsa. On je ostao u formi i sad čeka priliku za nastup te se nada kako bi se mogao boriti već idućeg mjeseca.

"Želim se boriti što prije. Prije svega jer vjerujem da se priredba 9. svibnja može dogoditi. Najavljuju i priredbe nakon toga, no u svakom trenutku netko može reći dosta. Vlada, ESPN, Disney", zbog toga mi taj datum nekako ima najviše smisla", rekao je Woodley prije tri dana TMZ-u, usput dodavši kako ga najviše zanimaju revanš protiv Usmana te borba protiv Colbyja Covingtona. No, njegovom imena na trenutnom programu za 9. svibnja nema.

Nešto više o svojim ambicijama ipak je rekao u jučerašnjem liveu na Instagramu.

"Ja zapravo tek počinjem, ali neću se ponašati kao da namjeravam biti tu do 45. godine. No, ne idem nigdje još neko vrijeme, imam puno usta koja trebam začepiti. Nakon toga namjeravam provesti i neko vrijeme u srednjoj kategoriji", rekao je Woodley, za kojeg kruži informacija kako inače hoda s između 90 i 95 kilograma, da bi onda detaljnije objasnio svoje planove:

"Prvo moram počistiti velter, a to znači tri ili četiri borbe u toj kategoriji. Nakon što budem mogao reći kako sam riješio sve ispred sebe, onda mogu vidjeti što Izzy ima za ponuditi."

Naravno, ne mora nužno pojas tada biti kod Adesanye pa je zbog toga detaljnije objasnio tu namjeru:

"Ako budem išao u višu kategoriju, idem odmah na pojas, nebitno kod koga on bude. Nisam tu da bih se igrao nekih igrica, ja sam već peterostruki svjetski prvak. Ako to bude Adesanya, ne vjerujem da je on tako opak kako svi govore. Odličan je borac, no priča se o njemu kao da je fenomen. Mislim da je u borbi protiv Gasteluma otkriveno jako puno njegovih slabosti. On je netko kroz koga mogu proći. Isto tako sam vidio i nekih rupa u borbi protiv Yoela Romera, on se boji snažnih protivnika. A Yoel i ja imamo nešto zajedničko. To je snaga i eksplozivnost. Nije mi djelovao kao netko tko je spreman odgovoriti na to."

Kao što je gore navedeno, formu je zadržao budući da je bio spreman za 21. ožujka i priredbu u Londonu, koju je UFC otkazao samo nekoliko dana prije nego se trebala održati. Tamo je trebao biti dio glavne borbe.

"Trebao sam se boriti protiv Leona Edwardsa, ali da vam budem iskren, originalno sam se trebao boriti protiv Colbyja. A da je sve realno, borio bih se protiv Usmana. Ne znam kako netko može biti prvak tri godine, četiri puta uspješno obraniti titulu, imati nakon toga jednu slabu borbu i onda ne dobiti priliku za revanš. Mislim da bih trebao biti nagrađen za svoje rezultate, neovisno o tome što sam odradio lošu borbu", rekao je, još dodavši kako je Colby Covington već neko vrijeme njegov nesuđeni protivnik.

"Usman zapravo nije niti trebao biti moj protivnik, nije bio u toj poziciji. Trebao je to biti Colby. Trebao je Colby to biti i kad je imao privremeni pojas, no nije se htio boriti pa je uskočio Till. I to Till koji je pao vagu protiv Wonderboya te po meni nije niti dobio tu borbu. Nakon što je Till dobio batina, ponovno mi je Colby otkazao jer nije bio spreman pa je uskočio Usman. Sad Colby ponovno nije bio spreman pa su mi dali Edwardsa. Čini se da Colby nikad neće biti spreman boriti se protiv mene."

Woodleya je UFC na borbu protiv Edwardsa jedva nagovorio, a nakon što je ona otkazana, Tyron je rekao da nema namjeru ponovno je ugovarati nego da ga zanimaju samo Usman i Covington. Imao je Woodley i ranije takvih eskapada, kad je kao prvak tražio Nicka Diaza ili Georgesa St-Pierrea, ali uvijek bi na kraju završio protiv onoga koga je UFC htio. Moguće da će tako biti i sada te da ćemo ga ipak gledati protiv Engleza sa sjajnim nizom od osam pobjeda.

Linker
03. svibanj 2024 19:29