UFC

Američke kladionice nastavljaju degradirati Miočića: Pogledajte koliko sada iznosi razlika u koeficijentima

Stipe Miočić

 Jason Silva/zuma Press/profimedia
Sigurni smo kako ove stvari neće poremetiti pripreme najvećeg teškaša u povijesti UFC-a - Stipe Miočića

UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Jon Jones ušao je u meč protiv Stipe Miočića kao favorit, no kako vrijeme prolazi, ta prednost se dodatno povećava, čime Jones postaje još sigurniji izbor među kladioničarima.

Na početku, kada je službeno potvrđen glavna borbe na UFC-u 309, Jones (27-1 MMA) bio je postavljen kao favorit s kvotom 1.24, dok je Miočić (20-4 MMA) bio označen kao autsajder s kvotom 4.20 prema DraftKingsu. No, u posljednjih mjesec dana, kvote su se značajno pomaknule – Jones sada kotira na 1.18, dok je Miočić pao na 5.10. Ovaj pomak jasno sugerira da su kladioničari počeli ulagati znatna sredstva na stranu prvaka.

Još veća razlika u kvotama pojavila se na drugim velikim platformama. FanDuel sada postavlja Jonesa s kvotom 1.16, dok Miočić stoji na 5.00, dok na BetMGM-u Jones drži nevjerojatno nisku kvotu od 1.14, a Miočić dolazi do visokih 6.00. Ova dramatična promjena govori o povjerenju javnosti u Jonesovu pobjedu.

Razlog za ovakav veliki pomak može se pripisati Miočićevoj dobi i duljoj neaktivnosti. Bivši UFC-ov prvak, koji sada ima 42 godine, nije nastupao u oktogonu od ožujka 2021., kada je u borbi za pojas pretrpio brutalan poraz nokautom u drugoj rundi od strane Francisa Ngannoua. S obzirom na to da je Miočić jedan od najstarijih boraca u kategoriji, povratak u oktogon protiv borca poput Jonesa nije jednostavan zadatak.

S druge strane, iako Jones također nije bio posebno aktivan posljednjih godina, njegovo briljantno predstavljanje u teškoj kategoriji protiv Ciryla Ganea u ožujku 2023. vratilo ga je u vrh teške kategorije. Jones je tada s lakoćom podnio Ganea i osvojio upražnjeni pojas u teškoj kategoriji, što je dodatno učvrstilo njegovu poziciju favorita. Njegov povratak nakon ozljede prsnog mišića, koja je dovela do otkazivanja borbe s Miočićem na UFC 295, samo dodaje na težini ovom okršaju.

S kladionicama koje snažno favoriziraju Jonesa, borba nosi dodatnu napetost jer mnogi s nestrpljenjem iščekuju hoće li Miočić uspjeti iznenaditi i dokazati zašto se smatra najvećim teškašem u povijesti UFC-a.

Linker
15. listopad 2024 14:58